Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Serena kvůli tréninku přišla o první krůčky dcery. Spustila dojemný uragán

Autor: rou

Americká tenistka Serena Williamsová poznává, jaké to je být pracujícím rodičem. Zatímco na grandslamovém Wimbledonu postoupila do semifinále, při jednom z tréninků propásla první krůčky své dcery Alexis Olympie. A jak přiznala na sociální síti, obrečela to. Na Twitteru se hned strhla lavina dojemných vzkazů…

„Udělala svoje první krůčky… Já byla na tréninku a propásla to. Brečela jsem,“ napsala Serena Williamsová na Twitter o víkendu. Upřímné vyznání tenisové hvězdy vzbudilo velký ohlas.

Třeba televizní reportérka Alison Benderová prý prožila podobnou situaci, protože je na mistrovství světa ve fotbale v Rusku. „Bude na tebe pyšná, až trochu vyroste (aspoň takhle si to snažím namluvit já),“ odepsala Američance.

Projděte si některé reakce fanoušků na tweet Sereny Williamsové:

Podívejte se na reakce fanoušků na tweet Sereny Williamsové
Podívejte se na reakce fanoušků na tweet Sereny Williamsové

A podporu posílaly i další známé maminky. „Jen trénuje, abys mohla vidět ty opravdové,“ utěšovala Serenu modelka Chrissy Teigenová. „Nepočítá se to, dokud to mamka neuvidí. Nic se nepočítá, pokud to máma nevidí,“ zdůraznila herečka a spisovatelka Jaime Primaková.

Krásný vzkaz poslala tenistce jedna chůva: „Já hlídám děti. A viděla jsem tolik jejich ‚poprvé‘… nikdy jsem to rodičům neřekla… A když jsem si pak děti opět brala, vykládali mi, jak už mají své první krůčky slova atd.“ Další z fanoušků zase volal po tlačítku pro objetí na Twitteru…

Chtělo by se říct, že propást první dětské krůčky je sice mrzuté, rodiče na celém světě ale mají daleko horší starosti než tenisová miliardářka. Nicméně Serena může být svým otevřeným přístupem k mateřství inspirací pro všechny.

Serena s manželem Alexisem a dcerkouFoto Instagram

Třeba v rozhovoru pro časopis Vogue pár měsíců po porodu se svěřila nejen se svými zdravotními problémy, kvůli kterým mohla i zemřít, ale i s tím, jak těžko se s dítětem sžívala a jaké podivné pocity to v ní vzbuzovalo.

„O těch mizerných chvílích nikdo nemluví… Ten pocit neuvěřitelného zklamání kdykoliv, kdy slyšíte dítě brečet… Nebo se kvůli breku naštvu, pak jsem smutná, že jsem se naštvala a pak se cítím provinile na způsob ‚proč se cítím tak smutná, když mám tak krásné dítě?‘ Emoce jsou šílené,“ popisovala otevřeně. A spousta žen je za to vděčná…

„Miluju, jak je Serena upřímná, co se týče jejího mateřství. Nesnáším lidi, kteří se tváří, že je všechno procházka růžovým sadem,“ napsala třeba uživatelka pod jménem Tayamka C.