30. června 2018 • 12:26

Dopingová šikana?! Neustále mě testují, ozvala se Serena Williamsová

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Serena Williamsová řeší před startem Wimbledonu nepříjemnou aféru. Někdejší tenisová jednička, která se v této sezoně vrací zpátky na okruh po mateřské pauze, čelí podle svých zástupců zvýšenému počtu dopingových kontrol.



Krátce před začátkem třetího grandslamového turnaje v této sezoně došla týmu Williamsové trpělivost. Počínání amerických antidopingových komisařů nazvali jako "záměrné a útočné zacházení."

Záznamy ukazují, že Williamsová byla letos mimo soutěžní utkání testována pětkrát. To je víckrát než pět nejlepších amerických tenisů dohromady. Zlom přišel v polovině června, kdy dopingový komisař dorazil do jejího floridského domu, ale šampionka nebyla doma.

"Za posledních 23 let nikdy nebyla Serena pozitivně testována na jakoukoliv zakázanou podpůrnou látku navzdory tomu, že testování podstupovala častěji než jakýkoliv tenista či tenistka. Konkrétně čtyřikrát častěji než její vrstevníci," sdělil mluvčí Williamsové.

Profesionální sportovci musí poskytnout údaje, kde budou případně k zastižení pro antidopingové komisaře v průběhu jedné hodiny. Pokud v průběhu jednoho roku jsou třikrát v tomto termínu nedostupní, je to považováno za porušení dopingových pravidel a může přijít trest. To se přihodilo třeba britské atletce Christine Ohuruoguové, která dostala roční zákaz startů.

Williamsová může být v tomto případě nyní v klidu. Americká dopingová agentura USADA informovala, že neuskutečněný test jí do tohoto limitu nezapočítá, protože tento termín nebyl součástí systému namátkových kontrol.

Serena Williams přišla jako do kina.
Serena Williams přišla jako do kina.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud