Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zapomeňte na Mayweathera. Tenhle boxer jediným podpisem vydělal 8,2 miliardy!

Autor: pv

Ronaldo, Messi, Mayweather... zapomeňte! Nejlépe vydělávajícím sportovcem světa se stane mexický boxer Canelo Álvarez. Ve středu podepsal smlouvu snů se streamingovou sítí DAZN na 365 milionů dolarů (8,2 miliardy korun). Tolik si nikdy žádný sportovec jednorázově nevydělal!

Nastoupil do 53 profesionálních zápasů a prohrál jen jednou. Jako další výhru si mexický boxer Canelo Álvarez může připsat novou lukrativní smlouvu, která z něj udělá boháče. Během pětiletého kontraktu se streamingovou sítí DAZN si přijde na 365 milionů dolarů (8,2 miliardy korun). Stane se tak nejlépe vydělávajícím sportovcem planety.

Obávaný mexický boxer Saul Alvarez
Obávaný mexický boxer Saul Alvarez

Společnost má navíc zaručeno, že bude přenášet následujících 11 zápasů osmadvacetiletého boxera. Následující zápas Álvareze čeká už 15. prosince, kdy se v New Yorku ve slavné Madison Square Garden utká s Britem Rocky Fieldingem.

Dosavadním rekordmanem za největší sportovní kontrakt historie sportu byl baseballista Giancarlo Stanton, který v roce 2014 uzavřel třináctiletou smlouvu na 325 milionů dolarů s klubem Miami Marlins.

Témata:  boxsmlouvapenízemiliardyAlvarezVIPsport