Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z milionáře chudákem! Bývalý spoluhráč Petra Čecha vyhlásil osobní bankrot

Autor: sjs

Během kariéry si přišel na desítky milionů korun. Útočník Carlton Cole, který si zahrál v Chelsea společně s brankářem Petrem Čechem, nedávno oznámil, že přišel o vše a musel vyhlásit osobní bankrot. Jeho zbylý majetek má ve správě exekutor.

Bral pohádkový plat 30 000 liber týdně (855 000 korun) a patřil mezi hvězdy Premier League. Za Chelsea dal Carlton Cole ve 25 zápasech 4 góly, ale největší období slávy zažil po přestupu do West Hamu United, kde v 306 utkáních vstřelil 55 branek.

Kdekdo by řekl, že díky skvělým výkonům a štědrému finančnímu ohodnocení si po ukončení kariéry může dát nohy na stůl, protože se zajistil do konce života. Omyl!

Carlton Cole se snaží prosadit před brankou Petra Čecha.
Carlton Cole se snaží prosadit před brankou Petra Čecha.

Cole, který odehrál i sedm zápasů za anglický národní tým, rozhazoval miliony a nyní se lituje, jak byl hloupý. „Neuvědomil jsem si, co se děje. Když jsem zjistil, že se blíží konec kariéry, tak jsem se probral,“ řekl Carlton Cole.

Už ale bylo pozdě a ve 34 letech poznal, jak dokáže být život tvrdý. Musel vyhlásit osobní bankrot a jeho majetek spravuje exekutor. „Chci se věnovat tomu, že budu varovat ostatní fotbalisty před tím, aby se jim nestalo to, co potkalo mě,“ prozradil Cole, jež plánuje v Londýně otevřít fotbalovou akademii.