Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO havárie z Leicesteru! Hrůzný pád s majitelem klubu na palubě

Autor: pta

Necelé dva dny po pádu vrtulníku, při kterém zahynul majitel fotbalového klubu v Leicesteru a další čtyři lidé, se objevilo první video zachycující tragickou událost. Hrůzné okamžiky zachytila průmyslová kamera nedaleko stadionu.

Co je všechno na videu vidět? Nejdřív nic neobvyklého. Vrtulník s thajským miliardářem Vičajem Srivadtanaprapchim vzlétá ze stadionu po sobotním utkání s West Hamem. Manévr, který na stejném místě proběhl mnohokrát předtím bez jakýchkoliv komplikací.

Pak stroj na několik sekund zmizí ze záběru. Poté již následuje pouze přímý pád k zemi u místního parkoviště, po kterém se helikoptéra vznítila. Kromě majitele klubu, který šokoval v roce 2016 fotbalový svět titulem v Premier League, zahynuli také dva piloti a dva spolupracovníci v Leicesteru velmi oblíbeného podnikatele – jedním z nich byla bývalá thajská miss.

Ještě není zřejmé, co mohlo být příčinou neštěstí. Vyšetřovatelé již potvrdili, že nalezli černou skříňku helikoptéry a vrak budou na místě nehody analyzovat až do pátku, než ho přemístí pryč. „Podařilo se nám získat data ze zařízení během nedělního odpoledne, které byly silně poškozeny žárem. Dnes je naši experti začínají zkoumat,“ uvedl letecký úřad v prohlášení.

Manželka zesnulého majitele Leicesteru Aimon a syn Aiyawatt se pomodlili na smutečním místě u stadionu
Manželka zesnulého majitele Leicesteru Aimon a syn Aiyawatt se pomodlili na smutečním místě u stadionu

Kdo byl majitel klubu v Leicesteru? 388. nejbohatší muž na světě stvořil pohádku
Video se připravuje ...