Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyšetřovatelé promluvili: Měl majitel Leicesteru (†60) po nehodě šanci přežít?

Autor: pta, iSport.cz

Vyšetřovatelé nehody vrtulníku v Leicesteru, při níž zahynul majitel klubu Vičaj Srivadtanaprapcha a další čtyři lidé, poprvé promluvili o okolnostech tragické události. Podle nich měla posádka helikoptéry jen minimální šanci na přežití po zřícení, které následovalo krátce po startu. Neovladatelný stroj se zřítil na parkoviště vedle stadionu.

Měli šanci na přežití? Podle vyšetřovatele Davida Sandalla byla posádka prakticky bez šance dostat se ven živá. Ihned po pádu totiž vzplál obrovský požár. „A ten znemožnil komukoliv dostat se ven, nebo dovnitř,“ vysvětlil Sandall.

K dispozici jsou poměrně detailní záběry, které ukázaly okolnosti nehody. Vyšetřovatelé pracují s videem, které natočila kamera umístěná v tunelu hřiště. Helikoptéra se začala točit okamžitě poté, co se vznesla nad vrchol tribuny.

Pomocí testů proběhla identifikace všech obětí, nyní se čeká na přesné určení příčiny jejich úmrtí. V Thajsku probíhá Srivadtanaprapchův pohřeb, na který osobně dorazili po víkendovém vítězství v Cardiffu také hráči a může trvat až týden.

Pohled na místo tragické nehody vrtulníku majitele Leicesteru Vičaje Srivadtanaprapchy
Pohled na místo tragické nehody vrtulníku majitele Leicesteru Vičaje Srivadtanaprapchy