4. listopadu 2018 • 15:53

Oslava pro majitele Leicesteru. Za žlutou kartu? Trest vzbudil diskuze

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólová oslava bez dresu = žlutá karta. Již zavedené fotbalové rovnici se nikdo nediví. Přesto při vítězství Leicesteru v Cardiffu diskuze vzbudila. Střelec jediné branky zápasu Demarai Gray totiž chtěl uctít památku při havárii vrtulníku zesnulého majitele klubu Vičaje Srivadtanaprapchy a vysvlékl se do trička s věnováním pro thajského miliardáře. Fanoušci se divili rozhodčímu Lee Probertovi, proč nebyl tentokrát tolerantní.



Deset minut po přestávce Gray vstřelil gól, který měl mimořádný význam. Pro Leicester to byl asi nejradostnější moment po mimořádně vypjatém týdnu, ve kterém se vyrovnávali s následky nehody helikoptéry u stadionu, při níž zahynul nejen klubový majitel, ale i další čtyři lidé.

Fanouškům na sociálních sítích se nelíbilo, že se rozhodčí tak úzkostlivě držel pravidel i v mimořádně emocionálním momentu. „Ukaž taky srdce, rozhodčí,“ vzkázal jeden z nich. „Je to bláznivé a nechutné rozhodnutí. Někdy okolnosti přebíjí pravidla,“ namítali další.

Z výrazu rozhodčího bylo znát, že mu takové rozhodnutí není úplně po chuti, ale nakonec se rozhodl zachovat standardně.

Zastání pak našel u trenéra Leicesteru Clauda Puela. „Hrajeme jako profesionálové, pro rozhodčího je také důležité, aby se choval jako profesionál.“ Také známý expert a bývalý hráč Leicesteru Gary Lineker v pořadu BBC Match Of The Day to viděl podobně. „Bylo o tom hodně diskuzí na sociálních sítích. Lidé si myslí, že to rozhodčí měl přehlédnout a možná měl, ale určitě jsou tu důležitější věci, kterými se zabývat,“ odmítl sudího ostře kritizovat.

Fotbalisté Leicesteru po zápase odletěli do Thajska, aby se zúčastnili Srivadtanaprapchova pohřbu. Hráče na obřad do chrámu v Bangkoku vedl trenér Claude Puel, nechyběly opory mužstva Jamie Vardy, Harry Maguire, Kasper Schmeichel či kapitán Wes Morgan.

Fotbalisté Leicesteru dorazili do Thajska na pohřeb majitele klubu
Fotbalisté Leicesteru dorazili do Thajska na pohřeb majitele klubu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud