Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Schumacherův blízký přítel na pokraji slz. O legendě F1 mluvil dojemně

Autor: kvč

Když přebíral cenu magazínu Auto Bild za celoživotní přínos, dojalo ho to. Oči Jeana Todta ale nepokoušly jen slzy štěstí. V rozhovoru, který s ním redaktoři německého média vedli, došla řeč i na jeho dobrého přítele, Michaela Schumachera. A Todt se o legendě F1, které se náhle změnil život při lyžařském incidentu v roce 2013, rozpovídal dojemně...

Dvaasedmdesátiletý Francouz pracoval u Ferrari dlouhá léta, mezi roky 2006 a 2008 byl ředitelem celé společnosti. Od roku 2009 je prezidentem Mezinárodní automobilové federace (FIA). Za svou práci převzal od magazínu Auto Bild cenu pro celoživotní přínos.

"Jsem velmi dojatý, na pokraji slz," řekl Todt. Ještě blíž k pláči byl, když došla řeč na jeho drahého přítele Michaela Schumachera. Toho prý minimálně dvakrát za měsíc navštěvuje v jeho domově ve švýcarském městě Gland.

"Jeho fotky visí ve všech mých kancelářích a bytech," řekl. "Čas, který jsem strávil s Michaelem, jsi vždy budu pamatovat jako to nejlepší období mého života. Zbožňujeme se, protože jsme dohromady dokázali napsali neuvěřitelný příběh, a protože jsem v těžkých časech vždy zůstali při sobě," prohlásil Jean Todt o svém blízkém vztahu s nejúspěšnějším pilotem historie F1.