Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Už je v rodině! Šafářová fandila na Kladně Plekancovi i s maminkou Květou

Autor: Pavel Hoznédl

Tohle nevypadá jako nezávazný románek. Lucie po sobotě dokázala všem škarohlídům, že už je zkrátka u Plekanců součástí rodiny. „Rodina mi pomáhá. Podporují mě celý život. Mamka kouká na každý zápas,“ říkal »Pleky« po sobotní výhře nad Litoměřicemi (4:2). 

Společné fandění je zkrátka u Plekanců rodinná tradice a povinnost. I Tomášova bývalá partnerka Lucie Vondráčková chodila s tchyní držet palce. Po jejím boku nechyběla třeba na mistrovství světa 2011 na Slovensku...

Od soboty má paní Květa opět doprovod a posilu. Tedy hned dvě posily. Na nedělní špíl proti Frýdku-Místku (výhra Kladna 3:1) si Lucka totiž přivedla i svého čtyřnohého chlupatého parťáka Rockyho. Ale sobotní špíl musel obě důležité fanynky Rytířů na promrzlém kladenském zimáku (teploměr ukazoval jeden stupeň nad nulou) zahřát víc.

Plekanec se totiž hned v prvním zápase za Kladno trefil.

Tomáši Plekancovi fandila na tribuně při návratu do Kladna jeho přítelkyně Lucie Šafářová i s maminkou Květou
Tomáši Plekancovi fandila na tribuně při návratu do Kladna jeho přítelkyně Lucie Šafářová i s maminkou Květou

Velký návrat

2164 dnů. Přesně tak dlouho museli čekat na Kladně, než si Plekanec zase oblékl jejich dres. Naposledy se tenhle svátek udál 27. prosince 2012 proti Třinci v době výluky v NHL. Fanoušci ho uvítali obřím choreem.

„Bylo to krásné. Nevěděl jsem, co mám čekat,“ přiznal evidentně dojatý. Kdy ho čeká první extraligový špíl za Brno, s nímž se domluvil na střídavém startu, jasno neměl. „O tom si musím promluvit s Jardou ( Jágrem ) a Liborem Zábranským. To jsou moji šéfové,“ smál se Plekanec.

Plekanec po prvním zápase za Kladno: Budeme se ještě zlepšovat. Kdy nastoupí za Kometu?
Video se připravuje ...

Gólová premiéra Tomáše Plekance! Takhle trefil šibenici proti Litoměřicím
Video se připravuje ...