Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Limberský napadl Tvrdíka: To je mág! Byla to hloupost, omluvil se druhý den

Autor: med

A nedá si pokoj! Plzeňský obránce David Limberský opět rozvířil vody sociálních sítí a tentokrát se vydal na extrémně tenký led. Na Instagramu si dovolil na těžkou váhu – šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka. „Tvrdík je největší mág… Zrušil regulérní gól. Gratuluju, mistr Twitter. Jen rozhazuj dál čínský money. Zdravíme váš věrný tým ČSA“ napsal Limberský ve svém příspěvku, který reagoval na neuznaný gól Jablonce v pondělním duelu se Slavií, jenž byl zkoumán i u videa. O den později se někdejší reprezentant za svá slova omluvil.

Jablonečtí v pondělním domácím utkání vstřelili branku na 1:1, ale akci zároveň předcházel faul Jana Chramosty, který šlápl na patu brankáře Ondřeje Koláře. Sudí Berka nejdřív branku uznal, ale po signálu od videorozhodčího šel celou situaci osobně zkontrolovat.

Verdikt? Kamery odhalily drobný kontakt mezi Chramostou a Kolářem, gól tak neplatil… A to byla voda na Limberského mlýn. Plzeňská Viktoria, která se Slavií na dálku bojuje o čelo ligy, tím přišla o případnou šanci se Pražanům přiblížit na rozdíl dvou bodů.

Jablonec - Slavia: Kratochvíl dotlačil míč do sítě! Ale gól byl odvolán kvůli přišlápnutí Koláře
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Pane Tvrdík gratulace, takový gól odvolat, to je majstrštyk. Škoda, že vám to v ČSA tak nešlo. Rozhazovat za cizí, to je bomba, že?,“ napsal Limberský na svůj Instagram dokonce i druhý příspěvek. Oba však později raději smazal.

O den později se šéfovi Slavie omluvil. "Omlouvám se za své včerejší vyjádření panu Tvrdíkovi... Bylo to zbytečné a hloupé," kál se na svém instagramovém účtu.

Pavel Královec, který byl v utkání vioderozhodčím pro O2 TV Sport po zápase odmítl, že by se jednalo o poškození domácího týmu.

„Kontrolovali jsme situaci s kolegou Orlem a viděli jsme, že došlo k porušení pravidel od hráče Chramosty směrem k brankáři Kolářovi. Záznam jsme proto poslali hlavnímu rozhodčímu, aby ho zhlédnul a na základě toho gól neuznal,“ vysvětlil celou situaci.

Že šlo o faul, tvrdil i slávistický brankář Kolář, který se po drobném kontaktu zbytečně svalil k zemi a předváděl bolestné grimasy. „Trefil mě, hned sám věděl, že mě trefil. Za mě to byl jasný faul,“ dušoval se.

David Limberský si rýpl do šéfa pražské Slavie Jaroslava Tvrdíka
David Limberský si rýpl do šéfa pražské Slavie Jaroslava Tvrdíka