Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Trable švýcarské lyžařky. Pronásledoval ji šílenec. Pomohl až manžel!

Autor: rau

Švýcarská sjezdařka Lara Gut-Behrami (27) se v poslední rok a půl na svazích spíš trápí. Důvod? Dost možná i šílený stalker, který se stal vloni její černou můrou. Pronásledoval ji totiž na každém kroku.

A jestli ne na každém kroku, tak určitě na každém závodu. „Snažili jsme se mu vysvětlit, že jeho chování není vhodné,“ popisovala pro Schweiz am Wochenende nepříjemné okamžiky vítězka Světového poháru v sezoně 2015/16.

Gut přiznala, že se jí neodbytný fanoušek vryl pod kůži. „Vůbec jsme nevěděli, jak reagovat,“ posteskla si drobná blondýnka.  „Mluvil s ním můj táta i Giulia (v týmu Gut se stará o styk s médii poz. red.).“¨

Stalker pochopil, že nemá šanci, až když si rodačka ze Sorenga vzala fotbalistu Valona Behramiho. „Od té doby, co jsem vdaná, tak se neukázal,“ usmála se lyžařka, která na fandy apeluje, aby se ke svým hvězdám chovali slušně.

„Sportovci jsou jen lidé, často jsou ale považováni za objekty. Vzpomínám si na ceremoniály, kde nás vysloveně obtěžovali opilci. Byli jsme jejich trofejemi do fotoalba,“ dodala nakvašeně bronzová olympijská medailistka ze Soči 2014.

Švýcarka Lara Gut-Behrami patří v sedmadvaceti letech mezi nejzkušenější sjezdařky startovního pole
Švýcarka Lara Gut-Behrami patří v sedmadvaceti letech mezi nejzkušenější sjezdařky startovního pole