5. ledna 2019 • 18:04

Bizár v Anglii. Vydra kopal penaltu, sudí při jeho rozběhu odmával ofsajd

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Netradiční situace nastala při utkání třetího kola anglického FA Cupu mezi celky Burnley a Barnsley. Domácí měli ve 20. minutě zahrávat pokutový kop, k němuž se postavil Matěj Vydra, hlavní rozhodčí však penaltu těsně před jejím zahráním na pokyny asistenta u videa a čárového sudího zrušil. Vydru zastavil přímo při rozběhu.



Český útočník se po dlouhých dvou měsících dostal do základní sestavy a v zápase proti Barnsley byl klíčovým mužem. Splatit důvěru kouče Seana Dyche mohl už po dvaceti minutách hry, když po faulu hostujícího obránce Cavereho vybojoval pokutový kop a sám se k němu postavil. Hlavní sudí Simon Hooper ale penaltu nakonec zrušil.

Jakmile se Vydra rozeběhl, asistent sudího na základě pokynu videorozhodčího zvedl praporek. Jihlavský odchovanec byl podle něj před nedovoleným zákrokem v postavení mimo hru.

Na bizarní moment po utkání zareagoval i trenér Burnley, jenž možnost využít videotechnologii před sobotním utkání vítal. A překvapivě mluvil v pozitivním duchu. "Teoreticky jsem velkým fanouškem systému VAR. Pokud je využíván způsobem, aby se dosáhlo spravedlivých výsledků, jsem pro něj,“ citoval jej britský plátek The Sun.

Že byl jeho tým kvůli pozdějšímu rozhodnutí připraven o možnost dostat se do vedení, nekritizoval. „Vůči VAR nejsme kritičtí. Bylo to správné rozhodnutí, plně podporujeme jeho využití,“ uzavřel. Jinak už se vyjádřil správce klubového Twitteru, podle něhož první půli ovládl právě systém VAR.

V samotném závěru duelu byla odpískána ještě jedna penalta, jíž vybojoval agilní Vydra. Rozhodčí už tentokrát své rozhodnutí nezměnil a Burnley díky trefě Chrise Wooda postoupilo do čtvrtého kola.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud