Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

První FOTO Salova letadla! Ve vraku 63 metrů pod hladinou je jedno tělo

Autor: bko, ČTK

Zřejmě nevyhnutelná tragická zpráva o potvrzení smrti fotbalisty Emiliana Saly získává konkrétní obrysy. Ve vraku letadla, který byl v neděli objeven na dně Lamanšského průlivu, je podle pátracího týmu viditelné jedno tělo. Argentinec Sala letěl z Nantes do svého nového angažmá v Cardiffu, letadlo typu Piper Malibu pilotované Davidem Ibbotsonem se ale zřítilo do moře.

Vrak letadla 63 metrů pod hladinou moře nedaleko ostrova Guernsey byl objeven v neděli ráno, večer se pak podařilo letoun identifikovat podle záběrů podmořské kamery. Ta pak v pondělí odhalila smutný nález - podle týmu úřadu pro vyšetřování leteckých nehod (AAIB) je v troskách viditelné jedno tělo.

"Na základě analýzy videozáběrů jde o vrak hledaného letadla Piper Malibu a bohužel je na záběrech viditelné tělo uprostřed vraku," uvedl AAIB v prohlášení. Nyní řeší další kroky společně s rodinami obou cestujících a policií.

Záběry letadla, kterým cestoval Emiliano Sala, z mořského dna, jak je pořídil pátrací tým...
Záběry letadla, kterým cestoval Emiliano Sala, z mořského dna, jak je pořídil pátrací tým...

Osmadvacetiletý Argentinec před osudným letem přestoupil z Nantes do Cardiffu za 17 milionů eur a měl se tak stát nejdražší posilou velšského klubu. Malé soukromé letadlo se ale zatím z neznámých příčin zřítilo při cestě přes Lamanšský průliv do moře.

Ve středu bylo nalezeno polstrování ze sedadel, které pravděpodobně pocházelo ze spadlého stroje.