Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vytasila zbraně! Kvitová se ukázala jako bojovnice Xena. Co je její největší chyba?

Autor: as

Sama jsem si prošla peklem, které mě zocelilo, tak teď mějte pro změnu strach vy! Tenisová hvězda Petra Kvitová (28) se nechala vyfotit jako neohrožená filmová bojovnice Xena. Aby postrašila soupeřky?

Rozdává »smrtonosné« rány, dokáže si bojovně zařvat, nikdy se nevzdá. Takové jsou princezna Xena na filmovém plátně i Petra na tenisovém kurtu. Snad i proto se česká hvězda nechala přesvědčit k tematickému focení pro nové číslo časopisu Prima ZOOM, kde se stylizovala do populární seriálové bojovnice. Své hrdinky? „Rodiče jsou mí hrdinové! K těm jsem vždy vzhlížela,“ upřesnila Kvitová .

Petra Kvitová pózovala i v takovýchto sexy plavkách...
Petra Kvitová pózovala i v takovýchto sexy plavkách...


Byť na kurtu neláme rakety a nevrhá na sokyně nenávistné kukuče, budí respekt. „Někdy jsem moc tvrdá,“ prohlásila, když měla vybrat svoji největší chybu. Musí taková být. V individuálním sportu, kde se točí obrovské peníze, není na velké kamarádství místo.

Nicméně právě v přístupu k okolí je Petra jiná, nakonec už šest let v řadě jí soupeřky přisoudily cenu za příkladné chování a smysl pro fair play. „Snažím se jen chovat tak, jak mě rodiče vychovali,“ pokrčila rameny. Celý svět navíc aplaudoval jejímu »vzkříšení«, jak se dokázala vrátit po děsivém zranění ruky v prosinci 2016.

„To napadení bylo pro mě zlomové, změnilo mě. Uvědomila jsem si, že pár vteřin vám může otočit celý život,“ vrátila se k děsivému zážitku. Na otázku, zda by se raději podívala do pekla, či do nebe, odpověděla bez zaváhání: „Do nebe!“ Jistě, peklo už má tenisová Xena za sebou...