Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záhadná sebevražda! Proč si stříbrná cyklistika z olympiády (†23) vzala život?

Autor: pv

Byla hvězdou dráhové cyklistiky. Američanka Kelly Catlinová sbírala tituly jak na běžícím pásu a na olympijských hrách v Brazílii před třemi lety získala stříbrnou medaili. Co stálo za tím, že se rozhodla vzít si život?

Zdrcena rodina potvrdila, že jejich milovaná Kelly, spáchala sebevraždu ve svém domě v Kalifornii. Mistryně světa z let 2016 až 2018 loni utrpěla těžký otřes mozku a zlomeninu ruky. Podle příbuzných se nechovala stejně jako před nehodou.

Letos v lednu se dokonce pokusila vzít si život. „Byla empatická, vtipná a talentovaná doslova na všechno, co dělala,“ prozradilo jedno z jejich trojčat, sestra Christine, která upozornila, že od úrazu hlavy byla najednou jiná.

Cyklistka se svým bratrem Colinem
Cyklistka se svým bratrem Colinem

„Cítila jsem z ní, že nám něco chce říct, ale nedokázala nám to povědět. Už jí nešlo tak dobře trénovat a navíc měla velké bolesti hlavy a byla citlivá na světlo,“ povzdechla si sestra Christine.

Celá cyklistická komunita truchlí. Je to obrovská ztráta. Proto nabízíme podporu její rodině, kolegům závodníkům a trenérům,“ uvedl Rob DeMartini, šéf americké cyklistiky.