Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásné legendy odhalily brutální jizvy. Který sport jim takhle zničil nohy?!

Autor: rau

Více než desetiletí tvořili páteř americké reprezentace ve sjezdovém lyžování. Jenže tým kolem hvězd Lindsey Vonnové (34), Julie Mancusové (35) se rozpadá, a tak si dámy daly dostaveníčko v mexickém Los Cabos, kde se popíjelo, jedlo i vzpomínalo.

A byla u toho velká legrace. „S Lindsey jsme se na lyžařském táboře poprvé potkaly někdy v devíti, desíti letech. Teď to je nějakých pětadvacet roků,“ vyprávěla Mancusová, která už stejně jako Vonnová ukončila kariéru. Se svým manželem Dylanem čeká za pár týdnů chlapečka.

Kamarádky a konkurentky zároveň na sebe nikdy neměly pořádně čas, což teď chtějí změnit. Vždyť dohromady získaly 182 umístění na stupních vítězů v rámci Světového poháru, třináct medailí z MS a sedm cenných kovů z olympijských her!

Takhle vypadají nohy elitních světových sjezdařek na sklonku kariéry
Takhle vypadají nohy elitních světových sjezdařek na sklonku kariéry

V Mexiku si superstar společně s kolegyněmi Alicí McKennisovou (29), Laurenne Rossovou (30) a Leanne Smithovou (31) užily kopec švandy. A také si stihly poměřit bolístky, které na brutálních tratích utrpěly. Že jich je! Jizva střídá jizvu. Tenhle sport zkrátka není pro holky z porcelánu.

Podívejte se sami v kvízu, se kterým přišla právě Vonnová. Pět fotografií, pět zhuntovaných těl a je jen na vás, abyste správně rozřadili, který snímek ke komu patří…

Kdo odpověděl, že jednička je Rossová, dvojka McKennisová, trojka Smithová, čtyřka Vonnová a pětka Mancusová, tipoval správně.