Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Přestupová bomba: Jágr loví parťáka z Nagana! Růžička míří do Kladna?!

Autor: as

Žádný Chomutov, Litvínov nebo snad bohatá Kometa. Další hokejovou štací trenérského bouráka Vladimíra Růžičky (55) má být... Kladno! Majitel Rytířů Jaromír Jágr (47) ho už údajně zlanařil.

Ne, tohle není apríl! Podle zdrojů Blesku je trenérský megapřestup už nějakou dobu upečený. »Růža« zamíří na lavičku Kladna, což je hodně pikantní – vždyť právě s Rytíři se jeho Chomutov v těchto dnech pere o zbylé volné místo v příštím ročníku extraligy! Piráti aktuálně ztrácejí osm bodů a nejspíš spadnou o patro níž. Jejich dosavadní kouč ale v nejvyšší soutěži zůstane...

O své další budoucnosti se Růžička bavit odmítá. „To už je kolikátá zaručená zpráva. Brno, Litvínov, teď Kladno,“ řekl ve středu Blesku smířlivě, bez viditelnějšího roztrpčení. „Jsem pořád v Chomutově a nic jiného neřeším, nic jsem si nedomluvil,“ tvrdil.

Přitom na lehce propadlé střeše kladenského zimáku si to vrabci štěbetají jako hotovou věc. Jenže jít s pravdou ven během baráže by mohl jen sebevrah.

Vladimír Růžička byl v NAganu Jágrovým spoluhráčem, později ho vedl jako trenér
Vladimír Růžička byl v NAganu Jágrovým spoluhráčem, později ho vedl jako trenér

Každopádně je to překvapivý tah. Růžička bral tituly se Slavií i národkem. V českém hokeji je považován za trenérské eso, tudíž je i hodně drahý (v Chomutově má plat půl milionu měsíčně). Navíc rád má v klubu i silné manažerské slovo, což mu ve Slavii i v Chomutově umožnili.

Je i Jágr připraven dát mu lukrativní plat, velkou volnost a pravomoci?

Kladenský boss navíc převratné změny v týmu odmítl. „Extraligu budou hrát ti, kteří si ji vybojovali!“ naznačil opakovaně své krédo. Otázkou by tak mimo jiné byla i další budoucnost nynějšího trenérského tria Lidický, Čermák, Kregl.