Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Létali ve šrotu?! Letadlo fotbalistů Slavie skončilo na vrakovišti

Autor: nem

Navrch huj, vespod fuj! Slavia si hrála na fotbalové kolosy Barcelonu či Bayern tím, že si nechala s velkou pompou vymalovat letadlo do svých barev. Teď je na šrotišti!

Obří logo u dveří, gigantické jméno klubu na trupu. Tak letěli sešívaní 19. února k duelu Evropské ligy do belgického Genku. „Slavia Praha si u ČSA objednala leteckou přepravu i speciální polep letadla Airbus A319,“ řekl tehdy mluvčí ČSA Daniel Šabík. „Je to takové zpříjemnění, něco navíc. Hezké,“ zářil radostí záložník Josef Hušbauer a s parťáky si dělal sefie před naparáděným strojem.

Dnes, po pouhých 64 dnech, je všechno jinak. Jen dvanáct let starý letoun dolétal. „Přeletěl na letiště St. Athan u velšského Cardiffu, které slouží jako odstavné a pro šrotaci,“ informuje o poslední cestě červenobílé chlouby na »hřbitov letadel« specializovaný web Zdopravy.cz.

Z bombastického letadla je zkrátka kusovka na náhradní díly a boss Slavie Jaroslav Tvrdík (50) holt asi nemá na eroplány a na vzduch štěstí. Coby absolvent Vysoké vojenské školy pozemního vojska přivedl v letech 2003 – 06 do finanční úzkosti ČSA, vysloužil si za to přezdívku »Luftjarda« a teď tohle…

Slavia se vydala do Belgie letadlem s klubovým polepem!
Slavia se vydala do Belgie letadlem s klubovým polepem!