Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nahé fotky s manželkou i spory v Interu. Co se děje s hvězdným Icardim?

Autor: mkr

V ideálním případě by sázel gól za gólem a o jeho služby by se přetahovaly všechny přední kluby. Jenže Mauro Icardi (26) je místo toho v patové situaci. Uplynulá sezona v Interu Milán mu vůbec nevyšla, víc než fotbalově na sebe upozorňoval spory mimo hřiště či odvážnými fotkami s manželkou Wandou. I proto s ním klub dál už nepočítá a střelec řeší co dál. Jenže to není tak jednoduché…

Icardi strávil v Interu šest let, postupně se vypracoval v kapitána a klíčového hráče týmu. Nejvíc zářil v sezoně 2017/18, kdy nasázel devětadvacet (!) ligových branek. Následující ročník ovšem skončil neslavně.

Zlom přišel v únoru. Inter Argentince zbavil kapitánské pásky, oficiálně kvůli složitému vyjednávání o prodloužení smlouvy. Zahraniční média však psala i o tom, že Icardi se v kabině jako správný lídr zrovna nechová.

Fotbalista pak šest týdnů vůbec netrénoval s mužstvem, což vysvětloval zraněním kolene. Inter ale vzápětí reagoval, že vyšetření žádný problém neodhalila. Do toho Icardi v květnu s manželkou (a zároveň agentkou) Wandou Nara nafotil nahé fotky, čímž naštval fanoušky, kteří by uvítali, aby se šestadvacetiletý forvard předváděl spíš na hřišti.

Potetovaný útočník musel na San Siru několikrát čelit i pískotu od vlastních příznivců a zůstal výrazně za očekáváním. Pouhých jedenáct gólů v Serii A bylo na borce takového formátu málo, zvlášť potom jak zářil v minulosti.

Problémů je nějak hodně, že?

Mauro Icardi a Wanda Nara ve svůdném objetí
Mauro Icardi a Wanda Nara ve svůdném objetí

Před dvěma týdny konflikt vyvrcholil. Icardi oznámil, že dá Inter k soudu kvůli šikaně. Vedení i nový kouč Antonio Conte se jej prý snaží za každou cenu zbavit, zatímco on by navzdory řadě sporů rád pokračoval. „Žijeme v Miláně a zůstaneme tu. Jsem si stoprocentně jistá,“ oznámila nedávno i Wanda.

To se ale aktuálně nezdá jako příliš reálná varianta. „Vztah mezi Icardim a zbytkem kabiny už nejde napravit. Je jen stínem svého někdejšího já,“ tvrdí italský novinář Pietro Guardagno ze serveru Corrriere Dello Sport.

Možným řešením je zvažovaný přesun do Juventusu, na který by údajně dokázal přistoupit i hráč. Jenže do Turína se z hostování v Chelsea vrací jiný střelec, Gonzalo Higuaín. „Nemůžete mít oba dva najednou,“ dodává Guardagno.

Takže? Věc je na mrtvém bodě, Icardiho čeká léto v nejistotě. Plány trenéra Conteho jeho jméno zřejmě skutečně nezahrnují. Přitom ještě na podzim byl hvězdou, mluvilo se třeba i o velkém zájmu Realu Madrid. Jenže jaro plné kontroverzí z něj udělalo nechtěné zboží. Nastartuje znovu někde kariéru?