Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Strach tenisové hvězdy Strýcové. Přiznala, čeho se bojí!

Autor: sjs

Blíží se čas, kdy tenistka Barbora Strýcová uzavře bohatou sportovní kariéru. Nyní ve třiatřiceti letech přiznala, že se toho momentu bojí. Vůbec totiž netuší, jaký bude její opravdový život po tenise.

Od čtyř let hraje tenis a najednou má přijít moment, kdy s vrcholovým sportem bude muset skončit. Pro Strýcovou je to velice stresující. „Konec se blíži, ale o tom, co bude pak, zatím moc nepřemýšlím,“ přiznala tenistka pro magazín Elle a potvrdila, že se té chvíle bojí. „Hrozně moc. Mám strach z toho, jaký bude ten opravdový život – jaké to bude, až praskne ta tenisová bublina,“ řekla Strýcová, která se bude muset vyrovnat i s tím, že už nebude mít tak vysoké příjmy.

Petr Matějček může na své Báře oči nechat
Petr Matějček může na své Báře oči nechat

„Samozřejmě že to bude šok, až peníze najednou přestanou pravidelně chodit. Na druhou stranu nehodlám skončit s tenisem a nepracovat. Věřím, že se mi podaří najít něco, co mě bude bavit a zároveň mi zajistí pravidelný příjem. Obecně jsem spíš šetrný člověk a peníze nijak zvlášť nerozhazuji,“ uvedla letošní Wimbledonská vítězka v deblu.

Během kariéry si na kurtech vydělala skoro 11 milionů dolarů (255 milionů korun) před zdaněním. Na start do nového života to bude bohatě stačit.