Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotbalista trpěl v bolestech a saniťák zmizel. Hráče odvezli v kufru!

Autor: ris

Neuvěřitelná scéna se v neděli odehrála při utkání bolivijské fotbalové ligy mezi Petrolerem a Guabirou (1:2). Obránce domácích Mario Cuéllar (30) si při smůlovatém obranném zákroku zlomil kotník. A začaly se dít věci!

Okamžitě bylo jasné, že stav bývalého bolivijského reprezentanta není dobrý. Hráč se svíjel v bolestech a ostatní směrem na lavičku okamžitě gestikulovali, že potřebuje pomoc! Takhle si ji ale nikdo nepředstavoval.

Po prvotním ošetření nešťastníka naložili na nosítka a upalovali s ním k ambulanci, u níž odstartovala tragikomická scéna; mělo to ale jednu malinkatou chybu - saniťák byl k nenalezení. Nastal šrumec jako blázen, a tak pořadatelé vymysleli nouzový plán. Hotovou zběsilost!

Mario Cuéllar se po obranném skluzu svíjí bolestí, jeho kotník nevydržel
Mario Cuéllar se po obranném skluzu svíjí bolestí, jeho kotník nevydržel

Čtyři siláci popadli zraněného a upalovali k bráně stadionu, kde byl připraven odvoz - taxík! To už od zranění uplynulo bezmála deset minut! Šofér otevřel kufr svého korábu, sklopil sedačky, aby Cuéllara nasoukali i s bolavou levačkou dovnitř. Vedle něho se do zavazadlového prostoru vměstnal i lékař.

Šílená scéna skončila, až když automobil s otevřenou zadní částí, z níž vykukovaly fotbalistovy nohy, konečně zmizel ve tmě směr špitál.