Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hodně sexy. Je ti horko? Tenisový sudí obtěžoval podavačku a fandil hráči

Autor: ČTK, iSport.cz

Vedení ATP zastavilo činnost umpirovému rozhodčímu Gianlucu Moscarellovi za chování na challengeru ve Florencii. Italský sudí minulý týden při zápase povzbuzoval jednoho z tenistů a také výroky se sexuálním podtextem obtěžoval sběračku míčků.

Kontroverze se odehrály během utkání Itala Enrica Dalla Valleho s Portugalcem Pedrem Sousou. Poté, co favorit Sousa vyhrál první set po boji 7:5 a Dalla Valle odešel na toaletu, sestoupil Moscarella z umpiru a začal na Portugalce mluvit. 

Gianluca Moscarella má po kontroverzním chování na challengeru zastavenou činnost
Gianluca Moscarella má po kontroverzním chování na challengeru zastavenou činnost

Směsí italštiny a španělštiny ho vyzýval, ať zůstane soustředěný a zápas rychle ukončí. "Tohle utkání mělo skončit 6:1, 6:1. Měl jsi 45 brejkbolů. Jdi do toho," povzbuzoval Moscarella Sousu a stěžoval si na velké horko, v němž nechtěl strávit na kurtu dvě hodiny. Jeho výzva nicméně vyšla naprázdno, utkání Sousa ukončil až ve třetím setu po dvou a půl hodinách.

To však nebylo ze strany italského sudího v zápase vše. Směrem k mladé sběračce míčů měl nevhodné výroky typu "Jsi fantastická", "Hodně sexy", "Je ti horko? Fyzicky nebo psychicky?"

Vzhledem k tomu, že ATP vysílá challengery živě na webu, rozšířila se brzy videa s Moscarellovým chováním na sociálních sítích. Vedení mužského profesionálního okruhu uvedlo, že po dobu vyšetřování zastavuje rozhodčímu činnost.