Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pilný študák Schick! V Lipsku se zabydluje se sexy Haničkou

Autor: tad

Začíná se blýskat na lepší časy? Patrik Schick (23) je zdravý, za Lipsko o minulém víkendu vstřelil první gól, vztah se snoubenkou Hanou jen kvete, a útočník se proměnil v pilného žáčka.

Chceš se prosadit v zahraničním klubu? Mrskej cizí jazyky, kluku! Jednoduchá poučka brzy dožene každého fotbalistu, který by se domníval, že si vystačí se slůvky „ ahoj, míč a a záda“. Střelec Schick to dobře tuší: „Chci se rychle naučit německy,“ slibuje v rozhovoru pro německý deník Bild.

Český útočník AS Řím Patrik Schick a jeho krásná přítelkyně Hanka
Český útočník AS Řím Patrik Schick a jeho krásná přítelkyně Hanka

Nikomu v kabině nerozumět, to je problém. Své o tom může vyprávět takový Václav Kadlec, kterému trvalo proklatě dlouho, než ve Frankfurtu němčinu trochu ovládl. Naopak takový Belgičan Lukaku z Interu mrská hned osm řečí! Schick se německy učil 4 roky ve škole a teď se do lavic vrací na 3 hodiny týdně s učitelkou Paulou.

„Rád bych se co nejrychleji integroval,“ dává si za předsevzetí. Jenže předsevzetí to má chybku: Schick v Lipsku hostuje z AS Řím, a aby německý klub v létě uplatnil opci, chtělo by to ještě pár tref. Jinak hrozí nějaká nová řeč... Schick se však nyní zabydluje 130 kilometrů od českých hranic.

Se snoubenkou Hankou vybrali byt, jeho drahá navštěvuje všechny zápasy Lipska a společně se radují z fenky francouzského buldočka jménem Muffin. „Jméno podle dortu vybrala Hanka, nevím proč,“ směje se Schick, kterému se v Lipsku líbí i kvůli parkům, do kterých může se svými slečnami chodit na procházku. Teď už jen ty góly!