Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Limberského dusili u soudu kvůli podvodníkovi: Sto tisíc v kasinu? Nepamatuju si...

Autor: zal

Žádné půjčky na byznys s auty, David Limberský (36) si sedm luxusních bouráků koupil. Tak se hájí z podvodu a zpronevěry obžalovaný Čeněk P., který měl fotbalistu Plzně obrat o pět milionů korun. Obhajoba si ve čtvrtek vyžádala Limberského a konfrontovala ho s výpisy z účtu.

„To jsou půjčky Čeňkovi,“ komentoval je David a obhájce chtěl vědět, proč posílal půjčky s variabilním symbolem. „Je možné, že ty platby jsou úhrady faktur?“ dotázal se. „Nemyslím si, bylo mi řečeno, ať to pošlu takhle,“ reagoval fotbalista.

Na úvěrových smlouvách na Porsche Cayenne, Mercedes třídy G, BMW M6, Bentley Continental či Maserati Quattroporte je právě Limberského jméno. „Princip byl, že jsem si ta auta na sebe napsal a kluci je půjčovali. Měl jsem jich na sebe napsaných sedm,“ uvedl. Třeba bavoráka pětkové řady za 3,6 milionu prý nikdy ani neviděl.

Kromě plateb za auta obhájce vytáhl i další zajímavé »Limbovy« útraty. „Listopad 2015, kasino, platba 100 tisíc. Za co?“ ptal se. „Občas tam chodím na akce, ale tuhle platbu si nevybavuji, může to být i výběr pro někoho, opravdu nevím,“ odpověděl zmateně hráč Viktorky, který peníze prý »kamarádu« Čeňkovi posílal v dobré víře.

Čeněk P. měl fotbalistu Davida Limberského připravit o miliony
Čeněk P. měl fotbalistu Davida Limberského připravit o miliony