Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

»Šéf« Hlinka (†54) by oslavil 70. Vdova Liběna popsala, co měl na mejdanech nejradši!

Autor: pet

Byl to živel, rád si život vychutnával naplno. Dnes by legendární hokejista a trenér Ivan Hlinka (†54), jenž zemřel při autonehodě v roce 2004, slavil sedmdesátiny!

A šlo by nejspíš o pořádnou jízdu. Jen si vzpomeňte, jak to »Šéf« rozjížděl po příletu z Nagana. „Všechny akce, ať už svatba, či narozeniny, začínaly v malém stylu, ale nakonec vždy byly mohutné. Ivan měl rád, když byl plný stůl jídla a pití, byl to skvělý společník. Ale s přibývajícím věkem už by to třeba nebylo tak bujaré,“ přemítala vdova po kouči Liběna Hlinková.

Charismatický hokejový trenér Ivan Hlinka si umšl užívaz života
Charismatický hokejový trenér Ivan Hlinka si umšl užívaz života

„Pamatuji si na jeho padesátiny, což byla taková velká oslava v Litvínově. Byli pozvaní kamarádi, ať už z hokeje, či soukromí. Tak se opil, že jo. (smích) Sedmdesátiny by oslavil buď podobně, nebo po svém. To znamená někde v hospodě, kde není moc lidí. Sedl by si s přáteli a napil se,“ řekl Blesku syn zesnulého trenéra Ivan Hlinka mladší.

A jaké dárky Ivana potěšily? Všechny a zároveň žádné. Oblíbený kouč se totiž radoval hlavně z dobré společnosti. „On si na dárky moc nepotrpěl. Radost mu hlavně dělalo, když měl kolem sebe dobrou partu lidí, s nimiž se zasmál,“ vzpomínal Hlinka junior.