Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Partnerka českého reprezentanta v epicentru koronaviru: Mám příznaky!

Autor: om

Černé myšlenky přepadají Markétu, partnerku Jakuba Jankta (24, hraje za Sampdorii), která tráví veškerý čas doma, to jest v italském Janově, epicentru koronavirové nákazy. Pozoruje na sobě totiž příznaky nákazy, což je pro ni o to citlivější záležitost, že má doma desetiměsíčního syna Davida.

„Lidi v našem okolí měli testy pozitivní. U mě se projevuje únava, bolest hlavy, světloplachost, nechutenství. Je to taková kombinace prvního trimestru s příměsí kocoviny a špetkou šestinedělí. Černý pytle pod očima. Zimnice. Po ránu žaludek na vodě,“ popsala. „Všude jsem musela zavřít okenice, jinak mám z denního světla hlavu jak střep po vydařený párty.“

O tom, zda je nakažená, kvůli příznakům přemýšlí, ale jistá si být nemůže. „Nikdo mě netestoval, protože nemám horečku a testerů je celosvětově nedostatek. Testy se proto dělají jen lidem s horším průběhem a těm, kteří mají lehčí, se doporučuje zůstat doma,“ vysvětlila italskou praxi, která je podobná české.

Jakub Jankto s partnerkou
Jakub Jankto s partnerkou

„Nejhorší je na tom ta únava. Jsem úplně mrtvá. Totálně bez energie. Snažím se spát, když spí David. Úplně jako na začátku, když se narodil a já se snažila to období spánkový deprivace nějak přežít. Přes den si pořád ještě dává dva spánky, tak je to trochu snesitelný. Nejskvělejší je Kuba, který si Davídka, když se vzbudí, vezme a mě nechají dál odpočívat,“ pochválila partnera Jakuba, který má v Sampdorii na neurčito nucené volno.

Přece přidala optimistickou tečku. „My budeme v pořádku. Tím jsem si jistá. Naši prarodiče by to ale dát nemuseli. Opatrujte sebe i své blízké!“