Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Maradona v slzách! Zemřel jeho fotbalový bůh: Pompézní pohřeb koronaviru navzdory!

Autor: ris

Léta bavil fanoušky svým fotbalovým kumštem. Sledovat ho byla radost, byl miláčkem Argentiny. Teď je konec! Legendární záložník Felipe »Trinche« Carlovich (†74) v pátek 8. května zemřel. Osudným se mu stalo brutální napadení chamtivého lotra, co údajně zatoužil po jeho bicyklu!

K incidentu došlo v noci ze středy na čtvrtek v jeho rodném městě Rosariu v provincii Santa Fe. Carlovich skončil po škaredém ataku na zemi a hlavou se udeřil o chodník. Poslední hodiny svého života strávil v nemocnici v umělém spánku. Lékaři už mu nedokázali pomoct.

„Když jsem k němu přiběhl, měl oči dokořán, ale byl v bezvědomí,“ popisoval hrůzný okamžik jeho kamarád a bývalý spoluhráč »Tate« Lescano.

Podle mnohých byl Carlovich lepším plejerem než Maradona s Messim dohromady. Právě božský Diego jej zbožňoval! Tak moc, že mu při nedávném setkání věnoval dres s citátem: »Trinche«, byl jsi lepší než já! „Diego, teď mohu v klidu zemřít, poněvadž ty jsi ten největší, jakého jsem kdy viděl,“ vrátil mu kompliment jeho idol.

Jeho smrt ale přišla nečekaně brzy. V Rosariu se s ním na zdejším stadionu rozloučily tisíce lidí – navzdory tamnímu vládnímu nařízení, které kvůli koronaviru zakazuje shlukování davů. Říct sbohem velkému hráči si ale tamní vášnivý fandové nemohli nechat ujít.

Argentinská legenda »Trinche« Carlovich
Argentinská legenda »Trinche« Carlovich