Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kolaps trenéra Nováka (†47) přímo na ulici: Odešel za bráchou. Nechal po sobě dva syny!

Autor: ris

Přerušená letní příprava, slzy v očích, smutek... Hokejová Třebíč pláče. V úterý ji nečekaně navždycky opustil bývalý vynikající hráč, později sportovní manažer a od letošního kalendářního roku i trenér „A“ týmu Radek Novák (†47)! Nenadálý kolaps ho postihl přímo na ulici. Nechal po sobě manželku a dva syny!

„Je to hrozný šok. Tragédie. Slovy se to nedá vyjádřit,“ teskní bývalý dlouholetý šéf horácké Slavie Karel Čapek. O smrti svého přítele se dozvěděl přímo od jeho tatínka, který s manželkou už před lety pochoval staršího syna, jenž po dopravní nehodě uhořel v automobilu.

Radek na první pohled netrpěl žádnými zdravotními problémy. „Ještě v úterý večer vedl normálně trénink. Pak šel s partou na nohejbal a chystal se domů, aby vyvenčil pejska,“ popsal chvíle před neštěstím Čapek.

Když se Novák i s kamarády vracel domů, postihla jej nevolnost a upadl. Od přátel dostal okamžitě rychlou pomoc, během pár minut přijela na místo záchranka. „Už jej ale nedokázali zachránit a konstatovali smrt. Sanitka ho ani neodvezla a nechali ho na místě,“ řekl bývalý klubový boss. Podle prvotních informací Nováka postihla embolie.

Třebíčský hokej přišel o výraznou postavu. V úterý nečekaně zemřel trenér a sportovní manažer Radek Novák
Třebíčský hokej přišel o výraznou postavu. V úterý nečekaně zemřel trenér a sportovní manažer Radek Novák

S aktivním hokejem bývalý bek praštil kvůli zdravotním trablům už v osmadvaceti. Dal se na trenérskou dráhu a věnoval se manželce a dvěma synům. „Jeden hraje v dorostu a druhý je trenérem,“ prozradil Čapek.

K třebíčskému „áčku“ se Novák dostal na přelomu letošního roku. Stavěl si tým podle svého gusta. K vavřínům ho ale už nikdy nedovede...