Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Extrenér hokejové reprezentace Hadamczik míří do Ostravy: A chce Baroše!

Autor: Petr Němec

Všude špatně, v milované Ostravě nejlépe! Exkouč hokejového nároďáku Alois Hadamczik (61) má podle informací Blesku majetkově vstoupit do Baníku!

Nabídku od současného bosse Petra Šafaříka má na stole a sonduje, kdo by se k němu připojil. V minulém týdnu se setkal s nedávným esem fotbalové reprezentace a ostravským patriotem Milanem Barošem. Ten sice momentálně kurýruje operované koleno, ale na příští sezonu bude fit (v létě mu končí smlouva v tureckém Antalyasporu).

Riskuje jméno

„Ano, Šafařík mi to navrhuje. Zrovna teď nechci ničí akcie, ale neříkám, že to neudělám jindy,“ řekl včera Blesku Hadamczik , movitý podnikatel ze severní Moravy.

„Nehodlám jen tak riskovat své jméno. Když jsem v Baníku byl, prodal jsem hráče za šest set milionů korun, nechal jsem tam peníze, a pak se to rozkradlo. Teď je klub bez stadionu, chybí hráčská osa, a co si budeme povídat, mužstvo nemá jistou záchranu v lize,“ pověděl muž, jenž klub prodal tenisovému šíbrovi Peterovi v roce 2003.

Hráči volají: Pojď!

Jenže ono se mluví o tom, že už v létě by mohl být zase na Bazalech, a ne sám. „Jistě, s Barošem jsem v kontaktu a i s jinými hráči. Vždyť mužstvo, které jsem postavil, vyhrálo v roce 2004 titul. A hráči mi volají, že když do Baníku půjdu, tak půjdou se mnou,“ naznačil Hadamczik, jak by se jeho comeback mohl odehrát.

„Zůstal tu divácký fenomén. Když Baník dvakrát vyhraje, přijde jich deset tisíc,“ dodal s nádechem nostalgie v hlase. Zdá se, že nalomený k návratu je docela dost. Možná cítí, že v rodném kraji by zase mohl být prorokem…

Alois Hadamczik na střídačce národního týmu během zápasu s USA na olympiádě v Soči
Alois Hadamczik na střídačce národního týmu během zápasu s USA na olympiádě v Soči