Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevím, pojďte k nám šůsn... TOP 5 nejvtipnějších sportovních rozhovorů

Autor: rou

Jsou televizní rozhovory po sportovních zápasech či událostech, na které se podíváte a po chvíli na ně zapomenete. Ale jsou i takové, které se zapíší do zlatého fondu. Mezi ně nepochybně zamíří i zpověď finského kliďase Kontioly, který na každou otázku české reportérky Hany Ježkové odvětil Nevím. Na jaké další rozhovory (omezíme se jen na česko-slovenský prostor) se nezapomene? Na konci článku pak nezapomeňte hlasovat v naší anketě!

Nevím, nevím, nevím Kontiola

Sympatická redaktorka České televize Hana Ježková si vyžrala rozhovor s chybujícím Finem Petri Kontiolou v průběhu čtvrtfinále s Kanadou. Druhý den se jí omluvil a dal náhradní rozhovor. Prý v něm ale opět jedno Nevím zaznělo...

Honzo, pojďte k nám

Jestli něco nezestárne, je to tenhle televizní rozhovor vyjukaného Jana Kollera s neméně legendárním Václavem Tittelbachem. "Je to krásnej, krásná, krásnej to..." Mladíček, který se pak stal nejlepším střelcem v historii české reprezentace, jen těžko hledá slova poté, co svým gólem zařídil vítězný gól Sparty v derby s Bohemkou po minutě a půl na hřišti. Roztomilé a vtipné i téměř po dvaceti letech.

Šůsn Řezáč

Elitní dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč je už dlouhou dobu hvězdou zasněžených stop, mediální slávu mu ale zajistil až rozhovor po vyhraném závodě Birkebeinerrennet v Norsku.

V euforii z vítězství v legendárním běhu s tří a půl kilogramovým baťohem na zádech se pustil bez bázně a hany do povídání s redaktorem a pranic mu nevadilo, že bezděčně brousí z lámané němčiny do angličtiny a dokonce i češtiny. Jeho "zkusit šůsn" už zlidovělo.

Moderátor Hlinka

Jedno z největších vítězství v české sportovní historii se zasloužilo i o možná nejlegendárnější tiskovou konferenci v dějinách. Návrat zlatých hokejistů z Nagana v roce 1998 se nesl pod taktovkou intenzivních oslav. A těm stejně nekompromisně jako na střídačce velel Ivan Hlinka.

Velkolepá tiskovka s olympijskými šampiony se zvrhla prakticky v jeho one-man show. "Já bych se chtěl zeptat Dominika, jaký pocit jsi měl, když jsi to tam chytil," zparodoval evidentně společensky hodně "upravený" Hlinka právě leckdy hloupé novinářské otázky a urgoval odchod na šampaňské a něco na zub.

Ale ještě před tím ze sebe dojatě a upřímně soukal, že ještě nikdy nestál za takovým mužstvem.

První část tiskovky, Hlinkův part začíná v čase 1:45

Druhá část legendární tiskové konference

This is my sen Lobotka

Odvážně se do rozhovoru v cizím jazyce pustil i slovenský fotbalista Stanislav Lobotka, který před rokem přestoupil do Ajaxu Amsterodam. Jeho rozhovor v anglicko-slovenštině je taky lahůdka!