Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hertl míří za moře i s krásnou přítelkyní: Hráči mi Anetu chválí

Autor: Ivana Jakoubková

Poprvé v životě si zařizuje vlastní bydlení a hned za oceánem. Koncem týdne by mělo být hotovo. „Šestého září jdu do vlastního,“ těší se Tomáš Hertl. „Teď sháním nábytek a menší doplňky, tohle mě baví,“ vzkazuje mladý hokejový zázrak ze San Jose, za kterým do zámoří později dorazí i jeho pohledná přítelkyně Aneta.

Zařizovat byt je pro dvacetiletého hokejistu novinkou. „Odmalička jsme žili v domě, takže pro mě je nezvyklé nejen zařizovat si vlastní byt, ale také bydlet v něm bude pro mě nové.“

V zámoří zatím Hertlovi chybí jeho dívka Aneta. „Ještě tu není, ale koncem září za mnou přiletí,“ těší se Hertl na svou půvabnou přítelkyni. „Spoluhráči mi ji loni hodně chválili, to se samozřejmě krásně poslouchalo. Ale že by mi to u nich vyneslo respekt? To nevím, ten si asi budu muset zasloužit spíš hokejem,“ má jasno mladík, který před necelým rokem ohromil NHL čtyřmi góly ve svém teprve třetím zápase.

V novém bytě zbude na partnerku především vybavení kuchyně. „Tu si určitě bude chtít uspořádat podle svého, ostatní budeme řešit společně,“ plánuje Hertl. Sám se ke sporáku nehrne.

„Moc toho v kuchyni nezvládnu, zvlášť ne české jídlo. A když už, tak něco malého. Třeba steak na grilu, to není moc těžké udělat a navíc mě to baví,“ prozradil.

Doma si ke konci léta dopřával svíčkovou i vepřoknedlo-zelo. „Tady jím hlavně steaky a sushi. Ty české pochoutky tu ani nejdou udělat, všechny suroviny prostě neseženete,“ posteskl si.

Největší česká naděje Tomáš Hertl spolu s přítelkyníFoto Daniel Černovský (Blesk)

České laskominy ale nejsou to jediné, co mu v Kalifornii chybí. „Schází mi rodina, mí nejbližší.“ Před loňskou sezonou se mohl spolehnout na pomoc zkušenějšího kolegy Martina Havláta, letos je sám.

„Martin mi tady určitě bude moc a moc chybět. A nejen proto, že mi loni celý rok pomáhal. Budu ho postrádat hlavně jako dobrého kamaráda.

A není tu už ani žádný jiný Čech, s tím si vždycky nejlíp pokecáte,“ zalitoval Hertl.

Na druhou stranu má pro něj život ve slunné Kalifornii své výhody. „To zaručeně! Počasí je tu skoro celý rok nádherné, takže pořád chodím v kraťasech a v žabkách. To je ideální.“

Hertl letos nevyrazil do zámoří jako bažant, ale jako vycházející hokejová hvězda. Ale taky jako ani ne jedenadvacetiletý kluk, kterého maminka vybavila na cestu dobrými radami. „Abych se hlavně všude choval slušně, abych byl pokorný a neutrácel za blbosti,“ prozradil Hertl. „Ovšem to je těžký. Já hrozně rád nakupuju,“ dodal.

Čeští hokejisté měli výborný vstup do utkání
Čeští hokejisté měli výborný vstup do utkání