Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Královská odměna pro Jágra: Za co dostal od Floridy 37 milionů?

Autor: as

I ve svém věku je nezničitelný, a teď je za to královsky odměněn! Hokejový veterán Jaromír Jágr (43) dostal na Floridě lukrativní bonus přes 37 milionů korun za odehrané zápasy!

Opožděný vánoční dárek, nebo snad už předčasný k 44. narozeninám, které slaví za tři týdny? Jágr každopádně může jásat. Sobotní floridské derby proti Tampě Bay (5:2) pro něj bylo 45. zápasem v sezoně, za což mu bude dle smlouvy vyplacen bonus 1,5 milionu dolarů, v přepočtu 37,5 milionu korun!

Chyběl jen třikrát

Od svého návratu do NHL před pěti roky podepisuje výhradně jednoroční kontrakty, jejichž součástí je právě složka za odehrané zápasy. „Je to férové. Přece jen podepsat hráče v mém věku je pro klub riskantní a já nechci brát někde peníze za to, že jsem zraněný a nehraji,“ objasnil český bourák.

Bonus obvykle naskočí po odehrání poloviny zápasů v sezoně (41 utkání), na Floridě k němu potřeboval o čtyři duely více. Nicméně pro »Džegra« žádný problém! Letos zatím zmeškal jen tři utkání kvůli chřipce.

Dalších 7,5 milionu?

Letošní plat mu tak úhrnně vzrostl na 5 milionů dolarů (125 mil. Kč), což už jej řadí do kategorie »velmi dobře placení hráči«. Pravda, obránce Nashvillu Weber bere 350 milionů Kč, ovšem průměr v NHL je 65 milionů korun – zhruba polovina Jágrových peněz!

Navíc český forvard může podle smlouvy dostat ještě další dva bonusy! Posbírá-li alespoň 60 kanadských bodů (teď jich má 33), naskočí mu ještě 2,5 milionu, dotáhne-li Pantery přes dvě kola v play off, bude brát ještě jednou tolik. Pravdou je, že tohle vše jsou pro Jaromíra drobné. Vždyť si během své hvězdné kariéry vydělal přes 3,5 miliardy korun!

Jágrova smlouva 2015/16

Základní plat          87,5 mil. Kč
Bonus za 45 zápasů         37,5 mil. Kč
Bonus za 60 bodů  2,5 mil. Kč
Bonus za 2 kola play off  5 mil. Kč

Jaromír Jágr nedokázal navýšit vedení Floridy a hokejisté Los Angeles čtyřmi góly zápas otočili
Jaromír Jágr nedokázal navýšit vedení Floridy a hokejisté Los Angeles čtyřmi góly zápas otočili