Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Mladý Rus vsadil své jmění na výhru Francie: Prohrál a skočil pod vlak!

Autor: vba

Topil se v dluzích a východisko viděl v sázce na jediný zápas. Fidel Nikitin (†27) dal celé své jmění na triumf Francie ve finále Eura. Jenže pak přišla senzační výhra Portugalců 1:0 a mladý Rus spáchal sebevraždu.

Nikitin měl přitom život rozjetý skvěle. Našel si přítelkyni a na univerzitě získal magisterský titul. Jenže poté začaly problémy. Nejprve si nemohl najít práci, dostal se do dluhů a partnerka se s ním rozešla.

Tím se rozjela spirála, v níž se Nikitin více a více zadlužoval. Jednu chvíli dokonce plánoval zmizet z Iževsku, kde od narození žil, aby se vyhnul drsným vymahačům. Pak se však rozhodl pro osudný čin – prakticky si vsadil na vlastní smrt.

Vzal celé své jmění, což dělalo zhruba 200 tisíc rublů (necelých 80 tisíc korun), a dal ho na vítězství Francie ve finále domácího Eura. Favorizovaný celek dlouho sahal po triumfu (v nastaveném čase třeba útočník Gignac trefil tyč), ale nakonec podlehl Portugalcům 0:1 po prodloužení. A to zpečetilo osud mladého Rusa.

„Všem děkuji za podporu. A prosím, odpusťte mi,“ napsal v pondělí ráno na sociální síť a necelých deset minut nato skočil pod rozjetý vlak...

Andre-Pierre Gignac a další francouzští reprezentanti děkují fanouškům po prohraném finále mistrovství Evropy
Andre-Pierre Gignac a další francouzští reprezentanti děkují fanouškům po prohraném finále mistrovství Evropy