Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Táta ho trénuje, mimo led se spolu nebaví: Růžičky rozdělila smrt mámy (†53)

Autor: ps

Bolestivá únorová událost změnila hokejistovi Vladimíru Růžičkovi (27) pohled na svět. Dodnes se vyrovnává se smrtí maminky Evy (†53), která podlehla dlouhé nemoci. Táta se z toho ale rychle otřepal, našel si milenku, což slavný hokejový rod rozdělilo. I když v Chomutově bojují za jeden tým!

V soukromí se nenavštěvují, kouč Růžička ani synovi nepřišel na svatbu. Jejich vztah se dostal na bod mrazu. Jen těžko si člověk může představit, jak spolupráce mezi otcem a synem Růžičkovými může mezi mantinely fungovat.

„Nechci o tom moc mluvit, ale věci spojené s rodinou se řeší mimo stadion. Na důležitých záležitostech jsme se dohodli. Táta mě trénuje odmala, takže ho na zimáku beru jako trenéra a on mě jako hráče. I když se mimo hokej ne na všem shodneme, chceme pro klub odvést maximum,“ řekl pro týmový web mladší z »Vláďů«.

Jako malý kluk k tátovi vzhlížel, i přes momentální problémy mu ve všem drží palce, ale situace s milenkou od tyče Marií vyprovokovala válku. „S mamkou jsme si třeba desetkrát denně volali, starala se o mě s láskou. Chybí mi jak v tomhle, tak i jako člověk. Je nenahraditelná,“ jako by si útočník na dálku rýpnul.

Jenže tvrdohlavý trenér, který čelí obžalobě ze zpronevěry, si jede život po svém. „Začínám novou etapu. Soukromí si hodně hlídám a nikoho nenechám do něj vstupovat. Je to jen moje soukromá věc. Člověk má nějaký věk a chce žít, ne jen dožívat,“ spustil pro chomutovské internetové stránky.

Růžička s Marií všem ukázali, jak moc se mají rádi.
Růžička s Marií všem ukázali, jak moc se mají rádi.

Do milenky Marie, která si vydělávala za hranicemi v Německu jako striptérka, se Růžička starší bezhlavě zakoukal. Kde se s ní objeví, líbá ji, nenechá ji ani na chvíli samotnou. Chová se jako zblázněný puberťák! On to vidí krásně, přes růžové brýle…

„Jsem momentálně šťastný, žiju s přítelkyní, kterou miluji. Chceme si budovat i dál společný život, ale jak bude vypadat, je moje věc. Všichni se o to pořád starají, ale měli by si zamést před vlastním prahem a starat se jen o sebe,“ navrhuje bývalý reprezentační kouč. Záleží jen na něm, jestli s tímto přáním pochodí…