Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kouč Růžička je po smrti manželky (†53) zpět na ledě: Trénink místo pohřbu

Autor: top

Bez smutečního obřadu pochová kouč Vladimír Růžička (52) manželku Evu (†53), která v sobotu zemřela na rakovinu. Včera znovu trénoval hokejisty Chomutova.

Po smrti milované Evy si vzal v klubu pár dnů volno, teď už je ale zase ve svém živlu. Na největší ztrátu svého života zapomíná tam, kde to má nejradši. Na ledě. S hokejkou v ruce.

Včera dopoledne na chomutovském stadionu zaujal svou tradiční pozici u mantinelu, a co chvíli hřmotným hlasem cepoval své svěřence, které dnes čeká další extraligová bitva proti Brnu.

Zhruba o 100 kilometrů dál, před krematoriem v pražských Strašnicích, viselo jméno Evy Růžičkové na seznamu zesnulých, kteří budou zpopelněni bez obřadu.

Eva Růžičková byla zpopelněna bez obřadu.
Eva Růžičková byla zpopelněna bez obřadu.

Růžička si nikdy nepotrpěl na velká gesta, stejně tak Eva, s kterou se znali už od školy. „Byla mojí první holkou. Bez ní bych nikdy nebyl tam, kde jsem,“ složil »Růža« v minulosti své choti kompliment.

Možná to bylo její přání, aby odešla na onen svět bez posledního rozloučení. V tichosti. Aby její manžel s dcerou Evou a synem Vláďou mohli truchlit v soukromí...

Ti, kteří ji znali, si jistě i tak na věčně usměvavou blondýnku tento týden několikrát vzpomněli. Hodně lidem bude chybět.