30. března 2016 • 18:23

Messi daroval kopačky na dobrou věc, ale narazil: Urazil Araby!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myslel, že dělá dobrou věc, ale pěkně si to odskákal. Fotbalová hvězda Lionel Messi se stal v Egyptě terčem verbálních útoků na sociálních sítích poté, co v televizním pořadu věnoval na charitu pár svých kopaček. To někteří Egypťané chápou jako urážku.



Před pár týdny Lionela Messiho všichni vynášeli do nebes, když poslal svému malému afghánskému fanouškovi svůj dres. Minimálně v Egyptě teď ale argentinskému útočníkovi spousta lidí nemůže přijít na jméno. A přitom za to může tak banální věc – boty.

Fotbalista Barcelony vystoupil v pořadu egyptské televize Ano, jsem slavný. A moderátorce slavnostně předal své kopačky, aby je později televize mohla vydražit na dobročinné účely. Oba se pak ovšem se zlou potázali.

Souboj Messiho a Čecha: Dva snadné góly, pak ale objetí a úsměvy - čtěte zde »

„Tohle je nejvíc nechutný. Platí mu tisíce dolarů a nakonec daruje svoje boty a ta hloupá moderátorka byla šťastná,“ napsal na twitteru uživatel @Sala77ar7ash. „Jméno Egypta je větší než Messiho kopačky. Je to obrovská urážka Egypta,“ přidal se třeba i @sulimanahmad670.

Moderátorka pořadu Ano, jsem slavný Mona al-Sharqawi ukazuje Messiho kopačky, které některé muslimy urazily
Moderátorka pořadu Ano, jsem slavný Mona al-Sharqawi ukazuje Messiho kopačky, které některé muslimy urazily

„Arabové, probuďte se! Není čas na spaní. Ona (moderátorka) měla tenhle bezvýznamný dar odmítnout,“ zaútočil uživatel @awatifalqaisey i na moderátorku Monu al-Sharqawi. Boty obecně jsou v arabském světě považovány za nečisté, protože se dotýkají nohou jako nejnižších částí lidského těla, podrážky jsou v kontaktu se zemí.

Fráze uhodit někoho botou je považována za urážlivou, opravdu těžkým útokem je pak po někom botu opravdu hodit – jako třeba před několika lety novinář Muntasir al-Zaydi, který takhle zaútočil na amerického prezidenta George Bushe při tiskové konferenci v Bagdádu.

Na Messiho gesto s kopačkami zareagoval i poslanec egyptského parlamentu Said Hasasin ve svém programu na soukromé televizi Al-Asimah TV. Ten si zul své boty a nabídl je „na oplátku“ Messimu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud