24. února 2016 • 04:59

Čechův souboj s Messim? Dva snadné góly, pak ale objetí a úsměvy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest zápasů, kdy střílel na Petra Čecha v brance Chelsea, vyšel za Barcelonu naprázdno. Proti Arsenalu už ale šlo o jinou písničku. Lionel Messi v úterním osmifinále Ligy mistrů překonal českého gólmana hned dvakrát. Duel dvou opor byl jedním z velkých témat celého utkání, nakonec se smál Argentinec. Čech s oběma zásahy těžko mohl něco dělat a s nejlepším fotbalistou světa se po utkání přátelsky objal.



Messi si na hřišti stoupl proti Petru Čechovi posedmé v kariéře. Gólman Arsenalu sice čaroval při střelách Suáreze i Neymara , jednou mu pomohla tyčka. Na Lionela Messiho ale byl tentokrát krátký.

Hvězdný Argentinec se trefil dvakrát ve druhém poločase. Poprvé zakončil bleskový brejk po akci Suáreze s Neymarem, balon doklepával téměř do odkryté branky. Druhý zásah přidal po pokutovém kopu, který sám po chybě Mertesackera vybojoval.

"Že šlo o první góly Petru Čechovi? Hlavní je, že jsme uhráli skvělé vítězství proti silnému týmu. Jsem šťastný za tvrdou práci celého týmu," hodnotil skromně jeden z nejlepších fotbalistů planety. "Naštěstí se nám podařilo skórovat z penalty. Gólmani nás studují pořád víc víc a je čím dál těžší ji proměnit," liboval si drobný Argentinec.

Messi se trefil v 51. utkání Ligy mistrů. Jen Raúl (56) a Cristiano Ronaldo (60) stříleli ve více zápasech. Série bez branky proti Petru Čechovi trvala podle serveru Uefa.com 10 hodin a jedenáct minut.

Petr Čech jinak držel nad vodou svůj tým seč mohl, proti Messiho akcím opravdu jen těžko mohl něco dělat. Po utkání se oba hráči přátelsky objali a usmívali se. Stejně jako ostatním aktérům je nejspíš jasné, že rozjetá Barcelona si výhrou 2:0 na Arsenalu hodně pomohla k postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů.

"Hráli jsme naivně, to je velmi frustrující. Když vypadalo, že bychom mohli vyhrát utkání, přestali jsme se soustředit," mrzelo trenéra Arsenalu Arséne Wengera.

"Měli jsme šance, ale nedali jsme góly. Do utkání jsme vložili hodně energie, ale technicky jsme byli velmi průměrní. Jestli můžeme postoupit? Relálně je to opravdu těžké, ne-li nemožné. Ale pojedeme do Španělska bojovat," slíbil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud