14. ledna 2009 • 11:37

Jun odchází do Rakouska

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentační útočník Tomáš Jun se dnes definitivně domluvil na půlročním hostování v rakouském Altachu. Informoval o tom hráčův agent Pavel Zíka.



Jun, který v sobotu oslaví 26. narozeniny, strávil poslední rok po návratu z tureckých angažmá v Teplicích.

Teplice daly svolení k Junovu odchodu koncem minulého týdne. V pondělí si fotbalista prohlédl nové působiště, nyní došlo k definitivní dohodě mezi kluby a také o hráčově smlouvě.

"Měl jsem chuť to v zahraničí ještě zkusit a v Rakousku se mně i rodině zamlouvá," řekl Jun po krátké návštěvě města, kde stráví nejméně nebližší měsíce.

Během nich se bude snažit tým zachránit v nejvyšší rakouské soutěži a není vyloučeno, že v kabině nebude jediným Čechem.

Nový kouč Georg Zellhofer by totiž rád přilákal také Petra Voříška, kterého dobře zná ze svého působení v Paschingu a v Rapidu Vídeň.

Jun přišel loni do Teplic hostovat z tureckého Trabzonsporu a v létě se stal kmenovým hráčem Severočechů. Během svého působení na Stínadlech vstřelil sedm ligových gólů.

Z české ligy odchází s bilancí 149 zápasů a 44 branek, desetkrát nastoupil za národní tým. Dříve hrával ve Spartě, krátký čas strávil také v Jablonci a v Besiktasi Istanbul.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud