Zdeněk Janda
22. července 2013 • 04:59

Proč Jágr ještě Devils nepodepsal? Situaci komplikují Flyers

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už to vypadalo jako formalita. Jeden podpis a z Jaromíra Jágra mohl být Ďábel, tedy hráč New Jersey Devils. O tom, že vyjednávání jsou na velmi dobré cestě, informoval v minulých dnech jako první právě deník Sport. Ovšem nic stvrzeného včera pozdě večer ještě nebylo. Proč ty průtahy? Podle zdrojů Sportu hvězda vyčkávala, jestli na poslední chvíli neklapne návrat do Flyers.



Tak proč to vázne? Proč ještě smlouvu nepodepsal, když už se zdálo, že je všechno domluvené a doladěné? Proč z něj stále formálně není hráč Devils?

Hodně otázek, ale cesta k odpovědím se nehledá jednoduše. Jaromír Jágr je v současnosti jediným člověkem, který zná odpovědi. Ale s nimi se teď nesvěřuje, ani svým nejbližším. Zamotanou situaci veřejně nerozplete ani Jágrův agent Petr Svoboda.

Na dotazy Sportu včera nereagoval. Byl to přitom právě on, kdo v minulých dnech mimo oficiální záznamy potvrdil, že Devils jsou skutečně jedinou reálnou variantou. A vše směřuje právě tímto směrem. To potvrdily i další naše zdroje.

V jednu chvíli už se skutečně zdálo, že podpis je otázkou minut. Maximálně hodin... Ale včera pozdě večer ještě k ničemu nedošlo.

Jágr totiž podle některých indicií ještě zvažoval, jestli by neexistovala šance se vrátit do Philadelphie. Do klubu, v němž odehrál první sezonu po návratu z Ruska a v němž byl nadmíru spokojený. Užíval si především spolupráci s centrem Claudem Girouxem.

Ano, Flyers o něj mají zájem. Jenže háček je v tom, že klub na něj aktuálně nemá finanční prostředky pod platovým stropem a pokud by ho chtěl získat, do startu sezony by se musel někoho štědře placeného zbavit.

Je logické, že Philadelphia by Jágra lákala. Sám mluví o tom, že si nerad zvyká na nové věci. A právě v Devils by se musel opět rozkoukávat v neznámém prostředí, navíc by za dva roky v NHL vystřídal už čtvrtý klub – po comebacku do NHL už působil ve Philadelphii, v Dallasu a naposledy v Bostonu.

Z toho všeho vyplývá, že se nechtěl unáhlit a upsat se Ďáblům v případě, že existovala ještě reálná naděje, že by se mohl vrátit do Philadelphie. Netlačí ho totiž čas.

„Jarda nikam nechvátá. Chce se dobře rozhodnout podle toho, co bude pro něj nejlepší,“ řekl k tomu už minulý týden Václav Bartoš, jeho nejbližší spolupracovník a kamarád. Ani on však teď nechtěl situaci posledních dnů komentovat.

Fakta jsou podle zdrojů Sportu jasná: Jágr se ve čtvrtek byl podívat v Prudential Center, sídle Devils. Se šéfem klubu Lou Lamoriellem se domluvili na všech podstatných věcech a načrtnuli si hlavní obrysy smlouvy. Útočník pak odletěl na dovolenou a čekalo se, kdy přes fax kontrakt podepíše... Ale zatím nic.

Vedle zájmu Flyers za tím může stát i jiný důvod. Hvězdný útočník si jednoduše nechtěl kazit víkend a na podpis čeká až do dneška... Nebo se ještě s vedením Devils domlouval na dalších detailech jednoletého kontraktu.

Jisté je, že informace nemají ani v zámoří. Reportéři, kteří pokrývají život Devils, přiznávají, že při referování o Jágrovi čerpají z českých zdrojů. Tom Gulitti, novinář z webu NorthJersey.com, na rovinu napsal, že využívá informací z iSport.cz.

„Jinak víc nevím, abych byl upřímný,“ napsal. On sám se několikrát snažil získat také vyjádření od Lamoriella, přísného bosse Devils. Ale ten, dle svého zvyku, opověděl pouze stroze: „To nekomentuji.“ Nikdy se nevyjadřuje o tom, s kým klub vyjednává. Tedy pokud hráč nepatří Devils.

Zdá se být zřejmé: pokud neklapnou Devils ani Flyers, Jágrova budoucnost v NHL je zahalena skutečně do černé barvy, jak o tom mluvil v úterý na svém facebookovém profilu. Ale to není pravděpodobné. Zámoří je nadále jeho jasnou prioritou.

Příštím působištěm Jágra by mohla být Carolina.
Příštím působištěm Jágra by mohla být Carolina.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud