21. dubna 2014 • 15:01

Kličko před dalším zápasem: Tituly nedám, budu je mít dalších 10 let!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxerský šampion Vladimir Kličko ještě dlouho nehodlá opustit profesionální trůn, v 38 letech se cítí i na dalších deset let nadvlády. Řekl to před utkáním s Australanem Alexem Leapaiem, ve kterém bude v sobotu v Oberhausenu obhajovat své tituly. Bude to jeho 65. duel v profesionálním ringu.



"Právě mi bylo 38 let, ale to je taky jenom číslo," řekl Kličko listu Welt am Sonntag. Slavný Ukrajinec dosud utrpěl pouze tři porážky, od té poslední uplynulo 10. dubna deset let. "A pořád mimořádně prahnu po úspěchu, jsem na tom lépe než kdy jindy. Před několika lety jsem si přitom říkal, že to už lepší být nemůže. Cítím, že kombinace zkušeností, techniky, strategie a fyzičky ze mě dělá kompletního profíka. Moje mise ještě dlouho neskončí, ještě tak jednou deset let," uvedl Kličko.

Už od roku 2006 je mistrem světa těžké váhy organizací IBF a IBO, k tomu postupně získal i mistrovské pásy WBO a WBA. Rekordmanem v délce panování v nejsledovanější těžké váze je legendární Joe Louis, který byl šampionem v letech 1937 až 1949.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud