3. srpna 2012 • 04:56

FOTO: Dvě zlata, vlajkonoška a "topení" v Pekingu. Tak šel čas s Hilgertovou

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Ve čtyřiačtyřiceti letech jí na šestých olympijských hrách utekla bronzová medaile o pouhopouhé dvě vteřiny. Obdivuhodný výkon Štěpánky Hilgertové netřeba více komentovat. Co předcházelo jejímu téměř nadliskému počínání? V rozsáhlé fotogalerii naleznete výčet největších úspěchů nejslavnější české kajakářky. Takhle šel čas se Štěpánkou Hilgertovou...



Ani sama Štěpánka Hilgertová by nejspíš v roce 1980 (v roce, kdy začala závodit) netipovala, že o dvaatřicet let později, ve svých čtyřiačtyřiceti letech bude bojovat o svoji třetí olympijskou medaili. Ale po pořádku!

Hilgertová se na své první olympiádě představila v roce 1992 v Barceloně. Ve svých čtyřiadvaceti letech obsadila 12. místo.

Hilgertová pózuje se zlatými medailemi z Atlanty a SydneyFoto Archiv Sport

V další osmiletce na olympijských hrách nenašla přemožitelku a ve své disciplíně totálně dominovala. Jak v Atlantě 1996, tak i v Sydney 2000 získala zlatou olympijskou medaili.

V Aténách 2004 obsadila 5. místo. Na své páté olympiádě měla v Pekingu 2008 čest nést vlajku České republiky jako vlajkonoška.

Bohužel samotné vystoupení se jí tolik nepovedlo. Tehdy čtyřicetiletá Hilgertová v těžkém čínském kanálu nabrala do svého kajaku spousty vody a v divokém kanálu se chvíli topila. I přesto závod dokončila a umístila se na krásném 9.místě.

V Londýně s ní experti ani sportovní veřejnost nepočítali, ale ona všem dokázala, že na věku nezáleží. Její "bramborová" medaile budiž důkazem a motivací pro další sportovce...

Hilgertová se s peřejemi prala statečně
Hilgertová se s peřejemi prala statečně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud