7. října 2010 • 19:02

Tyčkař Balner: Za marihuanové koláčky měsíc stop

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český skokan o tyči Michal Balner dnes dostal měsíční zákaz startů za pozitivní test na marihuanu, který měl 22. srpna po mítinku EAA v Dubnici nad Váhom. Svěřenec Boleslava Patery svou vinu přiznal a omluvil se. Zároveň v Dukle Praha podal výpověď. O zaměstnanecký poměr bude žádat znovu 6. listopadu, kdy mu trest vyprší.



Účastník mistrovství Evropy v Barceloně a aktuálně nejlepší český tyčkař dostal mírný trest díky tomu, že se omluvil a přiznal svou vinu. Disciplinární komise České atletického svazu rovněž vzala v potaz polehčující okolnosti.

"Byla to moje chyba. A nechci poškodit dobré jméno Dukly, která mi dává skvělé podmínky, proto ta výpověď," uvedl osmadvacetiletý atlet pro ČTK.

Marihuana se dostala Balnerovi do těla den před mítinkem, kdy u něj doma přenocovali dlouholetí kamarádi.

Michal Balner Michal BalnerFoto Michal Beránek SPORT


"Dali jsme si nějaké pivko a jeden z nich vytáhl koláče. Netušil jsem, že je v nich marihuana. Pak jsem strávil tři hodiny na záchodě, jak mi bylo zle. Je to moje blbost, nemám co zapírat," prohlásil.

Druhý den odjel do Dubnice nad Váhom na závody, kde předvedl vůbec nejhorší výkon sezony 536 cm. Protože se nejedná o takzvaný tvrdý doping, nebyla Balnerovi po testu zastavena činnost.

V hale Balner skočil 576 cm, v létě jen o tři centimetry méně a atakoval dokonce národní rekord Adama Ptáčka (581). "Rozhodně mi (marihuana) k ničemu nepomohla, spíš mi dost uškodila nejen při závodech," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud