6. září 2011 • 16:05

Rameno se lepší, snad Davis Cup stihnu, doufá Štěpánek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zraněný tenista Radek Štěpánek podstupuje intenzivní léčbu zraněného ramena z US Open a doufá, že bude fit, aby mohl příští týden posílit český daviscupový tým v baráži proti Rumunsku. Pětadvacátého hráče světa má v péči v motolské nemocnici fyzioterapeut Pavel Kolář a koncem týdne se rozhodne, zda bude moci odletět do Bukurešti, kde se bude na antuce hrát od 16. do 18. září.



Štěpánek si rameno zranil na US Open, kde musel vzdát zápas druhého kola s Argentincem Juanem Monakem.

"Mám pocit, že se rameno lepší, i když to se těžko posuzuje, když nehraju. Ale dělám první poslední, abych se dal dohromady," řekl letošní vítěz turnaje ve Washingtonu serveru iDnes a věřil v účast v týmu. "Doufám v to."

Dvaatřicetiletý tenista už vynechal kvůli chřipce první kolo Davis Cupu s Kazachstánem, které Češi v Ostravě prohráli, což je odsoudilo do boje o záchranu proti Rumunsku.

Radek Štěpánek musel být ošetřován přímo na kurtu. Ve třetím setu tak byl nucen zápas skrečovat.Foto ČTK/AP
Pravděpodobně o víkendu by se měl Štěpánek rozhodnout, zda bude mezi kvartetem kapitána Jaroslava Navrátila. Udělá tak po poradě s Kolářem. "Zná mě a jeho úsudku budu stoprocentně důvěřovat," konstatoval Štěpánek.

Z ramena do té doby musí 'vyhnat' zánět, který odhalilo vyšetření. Proto je od neděle každý den v nemocnici. "Chodím na rázové vlny, mám za sebou sonografické vyšetření a navíc pracujeme s ramenem manuálně. Byť mám klidový režim, je důležité pracovat se svaly v okolí zánětu, aby příliš nezatuhly," popsal Štěpánek procedury.

Vedle Štěpánka je zraněný i Tomáš Berdych. I toho zradilo na americké túře rameno a vyšetření by měl podstoupit ve středu. "S Tomášem nás zranění postihlo ve stejnou dobu a doufám, že se oba včas i dáme dohromady," dodal Štěpánek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud