Pavel Novotný
9. dubna 2015 • 14:15

Tipsarevič: Přišel jsem o 80 procent chodidla, hrozí mi konec kariéry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci října roku 2013 odehrál Janko Tipsarevič svůj poslední zápas na okruhu ATP. Utkání prvního kola turnaje ve Valencii proti Granollersovi nakonec vzdal a začal tak smutnou etapu svého života. Sedmnáct měsíců nucená přestávka, dvě operace levé paty a bezprostřední hrozba konce kariéry. Teď se srbský tenista na kurty vrátil, zdaleka však nemá vyhráno.



Janko Tipsarevič byl osmým hráčem světa. Na okruhu vyhrál čtyři turnaje a ve svých devětadvaceti letech měl před sebou ještě několik slibných sezon. Teď je srbský tenista rád, že se na kurty vůbec vrátil.

Comeback si vyzkoušel ve čtyřhře na turnaji v Miami po boku svého velkého kamaráda a krajana Novaka Djokoviče . Srbský pár sice prohrál v prvním kole se silnou dvojicí Lindstedt, Melzer po boji 4:6, 6:3 a 6:7, pro třicetiletého tenistu to i přesto byla výhra.

"Letos mu bude jednatřicet, ale hrozně touží po tom, hrát dál. Ze všeho nejvíce si cenil toho, že zase může hrát. Na kurtu si to užíval," okomentovala výkon svého parťáka světová jednička.

Janko Tipsarevič přišel o 80 procent chodidla
Janko Tipsarevič přišel o 80 procent chodidla

Tipsarevič si na vítězný zápas ve dvouhře počkal na probíhající turnaj v Houstonu, kde v obrovské bitvě, ve které odvrátil dva mečboly, porazil brazilského tenistu a 186. hráče světa Guilherme Clezara 6:4, 3:6 a 7:6.

"Vůbec bych neřekl, že jsem tak dlouho nehrál. Moc jsem chtěl vyhrát, ale nevěřil jsem si. Na mečbol soupeře jsem trefil lajnu, měl jsem i štěstí," uvedl podle webu tenis-arena cz spokojený Srb. Těžkou hlavu v podobě silného protivníka ve druhém kole, 32. tenisty světa Santiaga Giralda, si však nedělá.

Vyznavači Dostojevského a tetování se sloganem "Láska zachrání svět" největší starosti dělá jeho noha. Pokud se mu totiž nádor na patě vrátí a bude potřeba třetí operace, bude to zároveň znamenat definitivní konec jeho kariéry.

"Nepůjde mi o život, ale definitivně se budu muset rozloučit s profesionálním tenisem.  Dá se říct, že lékaři mi během operací vzazi 80 procent chodidla, proto je to tak vážná situace," svěřil se Tipsarevič.

JANKO TIPSAREVIČ
narozen: 22.6. 1984 v Bělehradě
výška/váha: 180 cm/80 kg
vyhraných turnajů: 4
bilance na okruhu: 256 výher, 214 porážek
hraje rukou: pravou
nejýše na žebříčku: 8. (2.4. 2012)
prize money 7 352 194 (dolarů)

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud