Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Starkova Příbram šokuje ligu a uhání do fotbalové Evropy: Co za tím je? Peníze Jardy?

Autor: nem

Jestli všechno klapne, jako že snadno může, bude Příbram největším šokem závěru Synot ligy. Z věčných psů záchranářů se stanou dobyvatelé Evropské ligy.

„Teď už si Příbram pohlídá, aby se do Evropy dostala ona,“ pronesl mnohoznačně po vzájemném souboji před týdnem trenérský bard z Teplic Petr Rada. Vypadalo to jakoby další boj o magickou pátou příčku bezmocně a s náznakem marnosti vzdal. Teď Středočeši udolali Brno (3:2) a zdá se, že dochází na Radovo proroctví. Co na to prezident Středočechů Jaroslav Starka (59)? Je dobře naložený a zrovna se vrátil z výletu, při kterém tloukl do golfového míčku.

Pane Starko, hlídáte si to, jak říká Petr Rada? Vy určitě víte, co se o Příbrami a třeba o pomoci rozhodčích povídá, tak jsem si vzpomněl na slavnou hlášku ze Čtvrtníčka o penězích Jardy.

„Jak já můžu někomu dávat peníze, když žádné nemám (rozesmátě). O nás se píše pořád něco, a když je na Spartě nějaká penalta, tak najdu dvacet řádků. Petr Rada je hodnej kluk, já ho mám rád. Občas něco řekne, to jsou holt emoce. Ale dobrá, já s tím nemám problém.“

Tak jo, ale co tedy vězí za tím, že vám to tak jde?

„To, že skvělý trenér Pavel Tobiáš to umí postavit a kluci hrajou dobře. Zápas s Brnem jsem nehlídal (smích), protože jsem byl na Kanárech a vrátil se až v neděli.“

Když Jablonec ve středu porazí ve finále poháru Liberec, budete mít Evropu v kapse. Neříkejte, že tam nechcete.

„Ale to víte, že jo. Na podzim mi bude šedesát a takový dárek bych samozřejmě bral.“

Prezident fotbalové Příbrami Jaroslav Starka musel znovu sáhnout po výměně trenéra
Prezident fotbalové Příbrami Jaroslav Starka musel znovu sáhnout po výměně trenéra