Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sudí Královec vyhnal bafuňáře Rogoze na tribunu: Berbrovi se porvali koně!

Autor: nem

Porušili jste stranickou disciplínu, soudruzi, a za to půjdete před kárnou komisi strahovské buňky. Bývalému rozvědčíkovi komunistické StB Romanovi Berbrovi (61) se porvali koně!

Léta měl všemocný místopředseda fotbalového svazu Berbr ve své maštali stalinsky ocelovou kázeň. V Příbrami mu ji v neděli při duelu Středočechů se Spartou (0:4) škaredě nabořili oblíbenci z jeho suity Roman Rogoz (46) a Pavel Královec (38).

Poplach v trezoru

Sportovní ředitel Příbrami Rogoz, který o Berbrovi vroucně hovoří jako o taťkovi, řval od lajny na sudí. Arbitr Královec, s pověstí prominentního »dítěte« Berbra a šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové (40), to v 62. minutě nevydržel. Přeběhl přes půl hřiště a vyhnal Rogoze od lavičky na tribunu. V přímém televizním přenosu! Při téhle podívané se Berbrovi zřejmě v trezoru splašily složky, které si prý vede i na své věrné...

Příbram - Sparta: Roman Rogoz byl vykázán na tribunu
Video se připravuje ...

Naštval i Starku

Skandální scéna nadzvedla i příbramského prezidenta Jaroslava Starku (60). „Chci se omluvit všem fanouškům za chování Romana Rogoze. Emoce k tomu patří, rozhodčí pro nás neodpískali penaltu, ale to je prostě život. Já Královce a ty kluky, co tam byli, znám dlouho a nevěřím na nějaký úmysl. Náš manažer to nezvládl,“ řekl boss od Litavky Blesku. „Tohle se nesmí stát, škodí to fotbalu. Naštval mě. Pokud se to stane ještě jednou, u nás končí,“ dodal rezolutně Starka.

Zničím tě!

Konflikt však neměl skončit hanebnostmi na hřišti. „Rogoz si na Královce počkal po zápase na parkovišti. Napadl ho a vyhrožoval, že ho přes Berbra zničí,“ uvedl očitý svědek nechutné dohrávky pro Blesk. I tak se to v Berbrových »nerozborných« řadách dělá? „Doufám, že se to nestalo,“ odtušil pouze Jaroslav Starka.

A co na to ti dva dovedové?  „S Královcem jsem po zápase mluvil, ale k ničemu takovému nedošlo. Nejsem hloupej,“ vyjádřil se pro Blesk Roman Rogoz. Královec se v SMS zprávě dotázal, o co jde, a když se to dověděl, už nekomunikoval.

Kdo je Pavel Královec?

Elitní český rozhodčí se zápasy Ligy mistrů na kontě. Údajný autor peticí na podporu Berbra a Damkové proti exsudím, kteří odhalili jejich praktiky vládnutí přes vydírání a dehonestace nepohodlných arbitrů. V této sezoně ligy si v 6 zápasech ligy vypískal 150 000 korun (25 000 bere za jeden).

Kdo je Roman Rogoz?

Funkcionařil v Příbrami, v Českých Budějovicích a nyní je zase v Příbrami. „Jsem rád, že mohu s Romanem Berbrem v uvozovkách kamarádit,“ říká. Loni v říjnu ho soud zprostil obvinění z toho, že hráči Českých Budějovic Klesovi měl nabízet 50 000 korun za to, že ovlivní vzájemný duel ve prospěch Příbrami.