18. října 2015 • 04:58

Čechovi vyšel risk. Vydal se na výlet s kung-fu kopem

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Premier League je neprůstřelný už 181 minut. Brankář Petr Čech kráčí v dresu Arsenalu neotřesitelně za překonáním rekordu Premier League v počtu čistých kont. Na zápis Davida Jamese ztrácí po vítězství ve Watfordu 3:0 už jen dvě nuly. Při 167. startu bez inkasovaného gólu musel řešit pouze jednu ošemetnou situaci.



Konečné skóre vypadalo jednoznačně, ale Watford dlouho držel favorita v šachu. V 11. minutě šla na Čecha jediná přímá střela, kterou nováček na jeho branku vyslal. Před přestávkou pak nastal pro brankáře hostů nejošemetnější moment.

2460205:gallery:true:true

Za dlouhým míčem na polovinu hostů spěchal ve 43. minutě kapitán Watfordu Troy Deeney společně s obráncem Pertem Mertesackerem. Čech se vydal řešit možný "požár" až před pokutové území.

Jak se rychle ukázalo, situace pro něj byla hodně komplikovaná. Gólman Arsenalu si dával pozor, aby nezahrál rukou a snažil se míč zastavit kopem ve stylu kung-fu, při kterém riskantně vymrštil nohu až do úrovně hlavy soupeřova hráče.

Míč však nezasáhnul a jen se mu svezl po těle k zemi. Útok zastaven, ale... „Ruka,“ volali hráči Watfordu na rozhodčího, který jim dal hned najevo, že žádný prohřešek proti pravidlům neviděl. Nebezpečný brejk se Čechovi povedlo zastavit, ačkoliv to nebylo zrovna nejelegantnějším způsobem.

Ale další nula na jeho kontě se určitě počítá. Navíc je možné, že si příští týden Čech v této sezoně poprvé zachytá ve sledovaném šlágru Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Jeho náhradník David Ospina, který v ní zatím dostával přednost, totiž tentokrát chyběl kvůli nemoci i na lavičce.

VIDEO | Podívejte se, jak se Čech vydal na výlet mimo pokutové území

Brankář Arsenalu Petr Čech přijímá gratulaci k dalšímu čistému kontu
Brankář Arsenalu Petr Čech přijímá gratulaci k dalšímu čistému kontu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud