Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hvězda Floridy mění životní styl: Jágr 40 dní bez »drogy«!

Autor: maš

Bez kávy ani ránu! Kofein hokejové megastar z Floridy Jaromíru Jágrovi (44) proudí v žilách jako krev. Jenže Jarda se v rámci očisty »drogy« na čas vzdává! Proč se vzdal něčeho, co provází celou kariérou?

Káva, kam se podíváš. V kabině, při cestách na zápasy, v autobuse nebo na letišti. V termohrnku nebo kelímku, to je jedno… Když ráno vstane, musí se nadopovat. „Potřebuju hodně kafe, miluju ho,“ vyznal se Jágr .

Slavná »68« do sebe za sezonu nalije hektolitry aromatického nápoje. „Po zdravotní stránce mu káva nic nedává, jedině cukr,“ řekl před časem lékař české reprezentace Tomáš Vyskočil (40). Jenže teď přichází půst – očista, která bude trvat čtyřicet dnů!

„Přestal jsem pít kafe. Byla totiž popeleční středa (10. února), od které by se měl člověk v rámci půstu vzdát něčeho, co má nejradši. No, a u mě to bylo kafe,“ svěřil se Sportu a MF Dnes Jágr.

Zhubl, ale bez svého »dopingu« živoří. „Když jsem zvyklej pít deset kafí denně, mám docela problém vstávat. Z deseti jsem šel na nulu, takže se mi těžko probouzí. Pro tělo je to šok, je to na mě znát,“ postěžovala si hokejová legenda. „Příští rok se vzdám oblíbených muffinů,“ šokoval Jágr.

Jaké budou Jágrovy výkony na ledě, když si zakázal oblíbenou kávu?
Jaké budou Jágrovy výkony na ledě, když si zakázal oblíbenou kávu?