Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nečekaný tah! Kuzněcovová si ustřihla cop uprostřed setu a vyhrála

Autor: pv

To se jen tak nevidí. Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová si na poslední chvíli vybojovala poslední místo v osmičce Turnaje mistryň na úkor Britky Johanny Kontaové a ve svém prvním zápase v Singapuru vzbudila rozruch. Během utkání v Bílé skupině, ve které je i Češka Karolína Plíšková, si v duelu proti Polce Agnieszce Radwaňské ustřihla kus copu! Neobvyklý kousek ji přinesl štěstí.

První set Kuzněcovová vyhrála 7:5. Ve druhém se trápila a prohrála ho 1:6. Skoro po dvou hodinách hry během pauzy pak učinila radikální krok.

V rozhodující sadě zaskočila publikum, když si na lavičce vzala nůžky a ustřihla si kus copu. Pak brejkla soupeřku na 2:2 a vyrovnala i z 2:4 na 4:4. Za stavu 4:5 přežila mečbol, když Radwaňská trefila lehký míč do sítě. Ruska si udržela servis a duel po dvou hodinách a 48 minutách při svém třetím mečbolu ukončila.

"Když jsem hrála forhend a potřebovala zahrát dobrý úder, tak mě vlasy bouchaly do oka. Otravovalo mě to a vadilo. Snažila jsem se je dát pod čelenku, ale mám vlasy těžké. Někdy si musíte ustřihnout vlasy a není to pro krásu," řekla ruská hráčka.

Nůžky sehnala od rozhodčího

V utkání potvrdila, že na Radwaňskou umí. Polku porazila podeváté z posledních deseti zápasů a celkově potřinácté. Prohrála s ní jen čtyřikrát.

Celá show s copem pobavila internet, kde se začalo rojit video s ruskou tenisovou kadeřnicí. Nicméně to nebyla žádná snadná práce. O nůžky poprosila rozhodčího. "O velké, protože vlasy byly zpocené a slepené," řekla. Bylo vidět, že stříhání šlo ztuha. "Ani jsem nevěděla, kolik jsem jich ustřihla."

Po návratu na kurt jí to však přišlo líto. "Málem jsem brečela, protože jsem si říkala: bože, moje vlasy!" uvedla s tím, že zatím nehodlá svůj účes upravovat. "Uvidím, co s tím. Ještě jsem to nezkoumala," dodala.

Radwaňská si při utkání ani nevšimla, co soupeřka udělala. "Je dobře, že si neustřihla něco jiného. Vlasy nejsou důležité," konstatovala Polka.

Kuzněcovová si během Turnaje mistryň ustřihla kus copu (vlevo)
Kuzněcovová si během Turnaje mistryň ustřihla kus copu (vlevo)

VIDEO | Podívejte se, jak si Kuzněcovová ostříhala sama vlasy během zápasu