Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V neděli startuje biatlonová sezona i s novinkami: Vítkové sebrali přítele!

Autor: zal

Lyže namazány, mušky vyostřeny, nová sezona začíná. V neděli čeká biatlonisty první závod a přes léto se ledasco změnilo. Třeba kouč mužů Marek Lejsek, což se dotklo i jeho partnerky Veroniky Vítkové (27).

Vítková : Na závody bez přítele

Veronika Vítková a Marek Lejsek tvoří nejen nedílnou součást české reprezentace, ale také pár v osobním životě.Foto Instagram

Loni strávili celou sezonu spolu. Marek Lejsek totiž trénoval muže, jenže v létě byl převelen k »béčku« a místo něj přišel Michael Málek. „Výsledky kluků byly malinko horší,“ vysvětlil změnu šéf biatlonu Hamza. Do nové sezony tak Veronika vyrazí bez svého partnera po boku a u trati. „Tohle asi nebudeme probírat,“ nechtěla řešit osobní téma závodnice, která by se ráda vrátila na stupně vítězů. Pomoct jí k tomu má i kvapnější střelba, kterou spolu s celým mančaftem pilovala. „Rychlejší je příprava. Stáhli jsme pět vteřin,“ odhadovala.

Šlesingr : Koupil koně

Michal Šlesingr koupil rodině koně. Radost má manželka i dcera Viktorka.Foto Petr Slavík/Český biatlon

Michalova rodina se zase rozrostla. Tentokrát o klisnu Miami, které říkají Mája. „Manželka dřív hodně jezdila a chybělo jí to, tak mě ukecala,“ vysvětlil »Boušek«, který tím udělal radost i dceři Viktorce. Ale bylo to něco za něco – holky zase musely nechat tátu skákat s padákem ze skal. A nejen z nich. „Skočil jsem si u Mělníka z antény,“ přiznal vyznavač basejumpu, který má před každým skokem strach. „Rád ho překonávám,“ tvrdí.

Koukalová : Zůstala na severu

Koukalová zpěvem podpořila boj Nového Města o MS v biatlonu.Foto Barbora Reichová (Sport)

Zatímco se většina týmu vrátila na skok z Finska do Česka, Gábina zůstala na sněhu. „Tady mám klid, mohu se koncentrovat na práci a neztratím celý den cestováním,“ vzkázala. Obhájkyně celkového vítězství v SP se v květnu vdala, ale zatím se to prý nijak neprojevuje. „Gábina, ta je dlouhodobě nečitelná. Těžko říct, jestli se změnila,“ pravil Šlesingr. „Asi musela držet linii,“ poznamenal kouč žen Zdeněk Vítek. V neděli na startu bude každopádně připravená. „Zase se zvedá,“ dodal Vítek.

Důležité termíny

25. 11./4. 12. – úvodní kolo v Östersundu
13. 12./18. 12. – SP v Novém Městě na Moravě
8. 2./19. 2. – MS v Hochfilzenu

Veronika Vítková a Marek Lejsek tvoří nejen nedílnou součást české reprezentace, ale také pár v osobním životě.
Veronika Vítková a Marek Lejsek tvoří nejen nedílnou součást české reprezentace, ale také pár v osobním životě.